Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΑ
Καταδικάζεται η δίωξη του συνδικαλιστή Ν. Γλυνάτση

Καθαρά τρομοκρατική πράξη που αποσκοπεί στο να πλήξει κάθε φωνή υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας αλλά και όσους με συνέπεια και αυταπάρνηση υποστηρίζουν τα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης, χαρακτηρίζει το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, τη δίωξη του συνδικαλιστή Ν. Γλυνάτση. Με ανακοίνωσή του καλεί το ΔΣ του συνεταιρισμού να αναλογιστεί τις ευθύνες για την επιχειρούμενη απόλυση του συνδικαλιστή και να δει με καθαρό μυαλό πως ο «εχθρός» του συνεταιρισμού των Πτηνοτρόφων του Νομού Αρτας δεν είναι οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά τα μεγάλα μονοπώλια που δρουν στο χώρο της παραγωγής και διάθεσης διατροφικών προϊόντων. Καλεί τους λογιστές και τις λογίστριες, μέλη της ΠΟΛ, σε κάθε εκδήλωση δίωξης συνδικαλιστή και σε κάθε παραβίαση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών να υψώνουν αδιαπέραστο τείχος συμπαράστασης και προστασίας.

Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αλμυρού αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει τις ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που επεξεργάζονται απολύσεις συνδικαλιστών στη λογική φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου άρθρου και να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόσωπο του συνδικαλιστή, στον αγώνα που δίνει για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης, με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ Εργατοτεχνιτών Μετάλλου του Νομού Λάρισας καταγγέλλει την ενέργεια και καταδικάζει το οργανωμένο εκ προμελέτης σχέδιο της πλειοψηφίας του ΔΣ του συνεταιρισμού. «Γνωρίζουν όλοι τα πεπραγμένα πολλών διοικήσεων στις συνεταιριστικές οργανώσεις και Ενώσεις», τονίζει το συνδικάτο, «Είναι και αυτοί συνένοχοι σε αυτή την πολιτική. Εχουν βάλει πλάτη για τη χρεοκοπία των συνεταιρισμών. Θεωρώντας ότι έχουν τη συμπαράσταση της κυβέρνησης, δε διστάζουν να προβούν σε διώξεις συνδικαλιστών, νομίζοντας έτσι ότι θα εφαρμόσουν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους αποκομίζοντας προσωπικά οφέλη, οικονομικά και άλλα». Και, καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν δυναμικά τις διώξεις των συνδικαλιστών με πρώτο σταθμό την Απεργία στις 18 Απρίλη και να καταγγελθεί η δίωξη του Ν. Γλυνάτση στην απεργιακή της συγκέντρωση.

Ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Αρτας υπογραμμίζει ότι η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας έρχεται σήμερα που τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των εργοδοτών που επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να ανοίξουν μία «βιομηχανία» εκφοβισμού και απολύσεων με ψεύτικα και κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Και καταλήγει στο ότι δεν αρκούν οι καταγγελίες αλλά ο αγώνας αυτός είναι αγώνας του κάθε εργαζόμενου και χρειάζεται με κάθε τρόπο την έμπρακτη συμπαράσταση.

Την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του Ν. Γλυνάτση καταγγέλλουν, επίσης, η ΤΔΕΕΤΕ της ΔΕΗ Αρτας - Πρέβεζας - Λευκάδας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αρτας, ο Σύλλογος Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ Ηπείρου και η Ενωση Λογιστών Λάρισας που επίσης καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά στον ολισθηρό κατήφορο της αυθαιρεσίας κυβέρνησης και εργοδοσίας, με πρώτο σταθμό την Απεργία της 18 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ