Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ευλογούν τη σφαγή οι ΗΠΑ

Ο Κ. Πάουελ έφερε πραγματικά την ειρήνη: την PAX AMERICANA

Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Φάνηκε πεντακάθαρα η ασπίδα προστασίας που έχουν υψώσει οι ΗΠΑ γύρω από το «Προστατευτικό Τείχος» του Σαρόν. Η επίσκεψη Πάουελ διέλυσε και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις. Μαζί με το Ισραήλ οι ΗΠΑ θα επιβάλουν την PAX AMERICANA στη Μέση Ανατολή.

Από... τον Γ. Αραφάτ ζήτησε «πράξεις και όχι λόγια για τον έλεγχο της βίας» ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών! Την ίδια στιγμή «έκοψε τα πόδια» του χασάπη Σαρόν: «Καταλαβαίνουμε -είπε - τι είναι τρομοκρατία και όπως εμείς απαντήσαμε στην τρομοκρατία, ξέρουμε ότι και το Ισραήλ έχει κι αυτό δικαίωμα να απαντήσει στην τρομοκρατία»!

Μετά από αυτό δεν μπορούσε φυσικά να ζητήσει και σταμάτημα της σφαγής των «τρομοκρατών» Παλαιστινίων. Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι έλεγαν πως μόλις φτάσει ο Πάουελ θα σταματήσουν τουλάχιστον τα τάγματα θανάτου τις ναζιστικές θηριωδίες τους. Εφερε πραγματικά την ειρήνη ο Πάουελ: την ειρήνη της νέας τάξης, την ειρήνη των αρχιδολοφόνων των λαών.

Μόνο «λάθος» δεν έκανε ο ισραηλινός στρατός όταν ανακοίνωσε χτες τη σφαγή εκατοντάδων Παλαιστινίων στην Τζενίν και επιχείρησε στη συνέχεια να το διορθώσει. Οι φονιάδες δεν είναι καλοί στο «μέτρημα». Ο ΟΗΕ όμως γιατί δε στέλνει επιτροπή για να ερευνήσει για τις σφαγές των Ισραηλινών υπανθρώπων στην Τζενίν, όπως ζητούν οι Παλαιστίνιοι;

«Οταν κάποια ημέρα θα αποχωρήσουν πραγματικά τα ισραηλινά στρατεύματα, η ανθρωπότητα θα ανακαλύψει τάφους με θαμμένα σφαγιασμένα παιδιά των Παλαιστινίων», δηλώνουν οι Παλαιστίνιοι και πολύ φοβούμαστε ότι θα επαληθευτούν. Γκρεμίζουν και κατεδαφίζουν οι μπουλντόζες των ισραηλινών στα Κατεχόμενα. Στην πραγματικότητα σκάβουν το λάκκο τους.

«Και άλλες φορές έφτασαν τους Παλαιστίνιους φαινομενικά σε ένα σημείο μηδέν. Αλλά οι Παλαιστίνιοι ξεσηκώθηκαν και ο αραβικός κόσμος ακολούθησε. Μην υποτιμάς το αίσθημα της έντονης και κατάφωρης αδικίας. Δεν μπορεί από εδώ και πέρα οι Ισραηλινοί να κοιμούνται ήσυχοι». Τα λόγια του εκπροσώπου των Παλαιστινίων Σ. Ερεκάτ δεν είναι λόγια του αέρα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ