Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΦΩΚΙΔΑΣ
Σε ταξική κατεύθυνση και η συνέχεια

Θα παραμείνει ταξικό μετερίζι αγώνα και συσπείρωσης, αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Η μεγάλη πλειοψηφία των 24 αντιπροσώπων - εργαζομένων έδειξαν ξανά την εμπιστοσύνη τους στους ταξικούς συνδικαλιστές της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», αναδεικνύοντάς τη σε πρώτη δύναμη.

Συγκεκριμένα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» αναδείχτηκε πρώτη και ενισχυμένη δύναμη με 15 ψήφους (από 13) και 4 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, εκλέγοντας και τον αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ.

Η ΠΑΣΚΕ με τη βοήθεια και δυο Δακιτών πήρε 9 ψήφους (από 9 που είχε μόνη της) και 3 έδρες για το ΔΣ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Γκελαούζος δήλωσε στο «Ρ»: «Θα συνεχίσουμε στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση διεκδίκησης και επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργεί και οξύνει η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - κεφαλαίου, με τη βοήθεια και των κομμάτων του Μάαστριχτ, αλλά και το "Δούρειο ίππο" του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ».

Και κατέληξε: «Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για το συντονισμό με τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, με τα κινήματα της νεολαίας και των γυναικών, για τη συσπείρωση στο λαϊκό μέτωπο πάλης, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία που δεν υπολογίζει ούτε αυτή την ανθρώπινη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ