Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ
Απλώνεται παντού το κάλεσμα της απεργίας

Λίγα 24ωρα πριν την απεργία της 6ης του Οκτώβρη στους δήμους όλης της χώρας και οι συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής των ΟΤΑ Αττικής συνεχίζουν και αλωνίζουν τους χώρους εργασίας και να καλούν σε μαζική συμμετοχή σ' αυτήν, αλλά και στην προσυγκέντρωση του Συντονιστικού στην πλατεία Βάθης στις 9.30 π.μ. και στη συνέχεια στη νέα 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Οκτώβρη.

Η διάθεση των εργαζομένων στους δήμους για αγωνιστική συμμετοχή στην απεργία σαν πρώτο αγωνιστικό βήμα εκφράζεται καθημερινά στις Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται και κυρίως στις περιοδείες του Συντονιστικού μαζί με την αγανάκτησή τους για τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν από την κυβερνητική πολιτική. Εκφράζουν ταυτόχρονα την αγανάκτησή τους μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις αυξήσεις φτώχειας που δίνει στους μισθούς. Η θέλησή τους να παλέψουν και να αγωνιστούν επιβεβαιώθηκε άλλωστε και στη χτεσινή σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων που συγκάλεσε η Ομοσπονδία, στην οποία όμως εκφράσανε και την ανησυχία τους να μη μετατραπούν οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν σε «τουφεκιά στον αέρα».

Γι' αυτό και οι συνδικαλιστές του Συντονιστικού καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις και να διεκδικήσουν: Απόσυρση του νέου μισθολογίου και των νομοσχεδίων για τη Δημόσια Διοίκηση, την κοινωνική εργασία, τα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ) και την απόσυρση των προσχεδίων για τον κώδικα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων. Ακόμα, κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων και επέκταση των ΒΑΕ και στους ΟΤΑ με βάση τον κανονισμό του ΙΚΑ. Κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ. Αμεση καταβολή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος. Οχι στη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση και του θεσμού των εκτάκτων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πρόσληψη μόνο μονίμων εργαζομένων. Μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας για τον εργαζόμενο, κατάργηση της έμμεσης για τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και γνήσιες ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Μέχρι τελευταία στιγμή θα συνεχίζουν τις περιοδείες και την προετοιμασία της απεργίας οι συνδικαλιστές του Συντονιστικού. Για σήμερα περιοδείες έχουν προγραμματιστεί στους δήμους: Ανω Λιοσίων (Δημαρχείο), Θρακομακεδόνων, ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, Αθήνας και Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ