Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Στο δρόμο βγαίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτώβρη οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ στις 6 και 7 Οκτώβρη. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία και σε προσυγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, προβάλλοντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες. Με βάση την ανάγκη ο αγώνας των εκπαιδευτικών να θέτει στόχους που, σε αντίθεση με την τακτική των συμβιβασμένων πλειοψηφιών, θα χτυπούν την ουσία της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής και θα συσπειρώνουν και θα συντονίζουν την πάλη των εκπαιδευτικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και θα της δίνουν συνέχεια και προοπτική.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται, κοντά στο δίκαιο αίτημα για μισθολογική αναβάθμιση, να παλέψουν για καθιέρωση ενός άλλου σχολείου, του ενιαίου 12χρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά, το οποίο καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών, χωρίς να καταφεύγουν οι γονείς και οι μαθητές σε κάθε είδους παραπαιδεία. Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για χειραγώγηση και ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων απορρίπτουν κάθε αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας και καλούν για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Να παλέψουν για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού, κατάργηση του καθεστώτος της διπλοβάρδιας και των πληθωρικών τμημάτων, μαζικούς διορισμούς μέσα από την επετηρίδα και ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων για την Παιδεία.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου, τα οποία οι πλειοψηφίες στις δύο εκπαιδευτικές ομοσπονδίες επιλέγουν να προβάλλουν ως κυρίαρχα στις κινητοποιήσεις, τη στιγμή που η Παιδεία είναι περισσότερο από ποτέ ταξική, έγιναν αφορμή να δείξει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση την αντιλαϊκή πολιτική της, αφού ούτε και αυτό το αίτημα των πλειοψηφιών για το επίδομα των 176 ευρώ στους εκπαιδευτικούς δεν ικανοποίησε. Η παράταξη της ΕΣΑΚ ΔΕΕ στις δύο ομοσπονδίες, από την αρχή είχε τονίσει ότι οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική λιτότητας και είχε καταγγείλει την προπαγάνδα των συνδικαλιστικών ηγεσιών περί ιδιαιτερότητας του εκπαιδευτικού. Προβάλλοντας το αίτημα για γνήσιες και ουσιαστικές ΣΣΕ για όλα τα επίπεδα, κατάργηση του νόμου 2738, αυξήσεις 35% στο σύνολο των αποδοχών, ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, εξέφρασε την αντίθεσή της στη σύνδεση του μισθού με το βαθμό και την παραγωγικότητα. Αναπόσπαστο κομμάτι των εργασιακών αιτημάτων είναι η απόρριψη κάθε μορφής μερικής απασχόλησης που εισάγεται και στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης με το θεσμό των ωρομισθίων, με μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ