Τρίτη 12 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις «βραβεύσεις» παραγόντων της εξουσίας στην περιοχή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, αναφερόμενη στις συνεχείς «βραβεύσεις» παραγόντων της εξουσίας που παρατηρούνται τελευταία στο νομό Εβρου, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει τα παρακάτω:

«Το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνουν στο νομό μας οι "βραβεύσεις" των παραγόντων της εξουσίας και ιδίως του κ. Υφυπουργού Οικονομικών από Διοικητικά Συμβούλια ενεργών και ανενεργών μαζικών και άλλων φορέων μέσα από ρωμαϊκές φιέστες και πανηγύρια. Ολα αυτά με μοναδικό πρόσχημα ότι τους έδωσε κάποιες παροχές (ψίχουλα) ή και κάποιες προεκλογικού χαρακτήρα υποσχέσεις για πράγματα που ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης και αυτονόητο δικαίωμα του κάθε φορέα, ενισχυτικό στη δράση του. Αλλωστε ό,τι δόθηκε, δόθηκε από χρήματα του λαού και όχι από την τσέπη του κάθε υπουργού.

Από μια τέτοια θλιβερή κατάσταση που σαφώς οργανώνεται και προωθείται από την κυβέρνηση και τον τοπικό υφυπουργό, δεν επιδιώκεται μόνον η επανεκλογή του ως βουλευτής, αλλά ταυτόχρονα η επιβράβευση στη λαϊκή συνείδηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που τόσο πιστά προωθεί ο κ. Φωτιάδης, ενόψει εκλογών.

Μιας πολιτικής όμως που τόσα δεινά πρόσθεσε στα λαϊκά στρώματα με τις απολύσεις, την ανεργία, τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα και την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της όποιας Δημόσιας Υγείας, Παιδείας κτλ.

Μιας πολιτικής που για τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής πρόσφερε τεράστια κέρδη και ετοιμάζεται να προσφέρει ακόμη περισσότερα με το νέο "αναπτυξιακό νόμο".

Αλήθεια όσοι συμμετέχουν θελημένα ή αθέλητα σε αυτό το θλιβερό σκηνικό έχουν συνείδηση του τι κάνουν; Εχουν συνείδηση πώς, ποιοι και για ποιο σκοπό τους χρησιμοποιούν;

Κανένας μπροστά σε αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα δεν μπορεί να σιωπά. Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και τα καταγγέλλουμε. Καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Ολα τα πράγματα έχουν τα όριά τους. ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.

Καλούμε το λαό να γυρίσει σε όλους αυτούς την πλάτη, ενισχύοντας πολιτικά και εκλογικά το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ