Τρίτη 12 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η γιορτή της νιότης

Νεανικό ανυπόταχτο μήνυμα προχτές από τη Μυτιλήνη

Εκατοντάδες νέες και νέοι πλημμύρισαν την πλατεία Σαπφούς, της Μυτιλήνης, προχτές Κυριακή στην κεντρική εκδήλωση του 29ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή, στέλνοντας καθαρό, δυναμικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως «η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη». Ενας διαρκής διάλογος όπου έσμιγαν τραγούδια και συνθήματα. Μια ζωντανή επικοινωνία της ΚΝΕ με τους νέους και τις νέες που είχαν συναντηθεί πριν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν.

Ο Κώστας Γεωργιάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της ΝΟ Λέσβου του ΚΚΕ, κάλεσε τους νέους και τις νέες, «να συνδράμουν ενισχύοντας το ΚΚΕ, να κάνουν την αμφισβήτηση δύναμη αγώνα, να πάρουν τη θέση τους στο μέτωπο της ανατροπής, να ενταχθούν στην ΚΝΕ». Για να πάρει την απάντηση: «Οι τρεις δεκαετίες ήταν η αρχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική».

«Το 29ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, αποτελεί σημαντική πολιτική πρόταση της νέας φρουράς του ΚΚΕ. Φωνάζει σε κάθε γωνιά της χώρας ότι για τις νέες γενιές υπάρχει και άλλη πορεία έξω και ενάντια στην κυριαρχία του ιμπεριαλισμού, των ναρκωτικών, της ανεργίας της αδιαφορίας», είπε ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανοίγοντας την ομιλία του, για να συνεχίσει: «Οσο η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στενάζει κάτω από το βάρος της πολιτικής που γιγαντώνει τα κέρδη των λίγων και τα προβλήματα των πολλών, τόσο επιβεβαιώνεται πως δύο δρόμοι ξανοίγονται μπροστά μας. `Η με τα μονοπώλια ή με το λαό». Κι αυτό «γιατί τα μύρια όσα ζουν οι λαοί οφείλονται στην ανάγκη του κεφαλαίου να επιδιώκει κέρδη και πάλι κέρδη. Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν τα κόμματα που κυβερνούν».

Και αναρωτήθηκε: «Πώς θα αντιμετωπιστεί η ανεργία; Πώς θα γίνει η υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους; Πώς θα έχει ο εργαζόμενος σταθερή δουλιά, αξιοπρεπές εισόδημα και ασφάλιση; Πώς δε θα έχει πολέμους και τρομονόμους; Μπορούν να γίνουν αυτά; Το ΚΚΕ απαντάει σταθερά και απερίφραστα: Ναι μπορούν να γίνουν, γιατί ο πλούτος που παράγει ο λαός είναι τεράστιος, αλλά δεν πηγαίνει σε αυτόν. Με μια προϋπόθεση: Μέτωπο αντιιμπεριαλιστικό, με στόχο τη λαϊκή εξουσία που θα εφαρμόσει καθεστώς λαϊκής οικονομίας».

Αυτή η πρόταση, είπε ο Μάκης Μαΐλης είναι ρεαλιστική, «γιατί ανταποκρίνεται στα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί ο λαός μπορεί, όταν το θελήσει να την επιβάλει». Και κατέληξε: «Αυτή η πρόταση συγκρούεται με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια. Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να κλείσουν τα αυτιά τους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτοί τσακώνονται αγρίως μόνο για το μέλι της εξουσίας. Καταψηφίστε τους και τους δύο. Δώστε τους ένα γερό χαστούκι. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα σημάνει μεγαλύτερη δυνατότητα η λαϊκή πάλη να παρεμποδίζει, να δυσκολεύει την αντιλαϊκή πορεία, να αποσπά επιμέρους κατακτήσεις μέχρι να έρθει η ώρα της ανατροπής. Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, που σας προειδοποίησε και επιβεβαιώθηκε».

Την εκδήλωση «έντυσαν» καλλιτεχνικά το μουσικό συγκρότημα της Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ και το λαϊκό σχήμα «Εφηβικές Ψυχές», που πρόσφεραν στους νέους ένα μοναδικό γλέντι.

Επίσης στα πλαίσια του 3ου Κάμπινγκ της ΚΝΕ που πραγματοποιείται στο νησί, οι νέοι κατασκηνωτές θα κάνουν εκδρομή στο Μόλυβο και στη συνέχεια στην Αγία Παρασκευή όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Λέσβου.

Οι εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Συνεχίζεται το κόκκινο ταξίδι του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, σε κάθε γωνιά, πόλη και χωριό της Ελλάδας που θα κορυφωθεί το τετραήμερο 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες είναι:

  • Αύριο, Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Χαραμίδα Λουτρών, στο χώρο του κάμπινγκ της ΚΝΕ στη Λέσβο, όπου θα μιλήσει, στις 8.30 το βράδυ, η Ελένη Μπέλλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού σήμερα».
  • Στο Ελάτι, Τρικάλων, θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση αφιερωμένη στο αντιπολεμικό κίνημα, αύριο, Τετάρτη 13, στην κεντρική πλατεία, στις 8:30 το βράδυ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο και μουσικό πρόγραμμα.
  • Την Κυριακή 17 Αυγούστου, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ, διοργανώνει προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Κηρίνθου, του δήμου Κηρέως, στις 8 το βράδυ, με θέμα: «Νεολαία - Ανεργία».
  • Στο νομό Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, την Τρίτη 19 Αυγούστου, στην Κορώνη, στο μόλο της παραλίας, στις 8 το βράδυ. Ενώ μια μέρα αργότερα, την Τετάρτη 20 Αυγούστου, θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Πύλου, στις 8 το βράδυ. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πολιτική ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων, προβολή ταινίας, συγκροτήματα με ρεμπέτικο - έντεχνο τραγούδι, έκθεση βιβλίου και συζήτηση με μέλη της ΚΝΕ για όλα όσα αφορούν τους νέους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ