Παρασκευή 29 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα...

Και ολίγον από αγώνα, για να μην απαξιωθούν τελείως στη συνείδηση των εργαζομένων (βλέπετε πλησιάζει και το συνέδριο). Αυτό επιδιώκει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ), όπως επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά χτες βράδυ στη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Διοίκησης. Ετσι, μια βδομάδα πριν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει εδώ και ενάμιση μήνα το ΠΑΜΕ για τις 5 και 6 Σεπτέμβρη στο Αγαλμα του Βενιζέλου, πρότεινε τη διοργάνωση κοινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου μόλις προχτές ανακοίνωσε ότι θα κάνει διαδήλωση το «Φόρουμ».

Και το πλαίσιο; Το γνωστό υπόμνημα του ΕΚΘ, για τη διαχείριση της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής που έχει σαν αποτέλεσμα τη διαρκή όξυνση των προβλημάτων της εργατικής τάξης. Το ίδιο υπόμνημα που περιφέρει η πλειοψηφία του ΕΚΘ τα τελευταία χρόνια από υπουργείο σε υπουργείο, εισπράττοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ενώ την ίδια ώρα εντείνεται η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Η παράταξη της Εργατικής Ενότητας, διαφώνησε με το νέο «θέατρο» το νέο υποκριτικό παιχνίδι που μεθοδεύεται σε βάρος των εργαζομένων και στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό τους από το κύριο: την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο Γραμματέας του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Θ. Κυριακίδης ξεκαθάρισε: «Η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική είναι η ταξική συσπείρωση σε αγωνιστική κατεύθυνση για την ανατροπή της. Δε συμφωνούμε με την τακτική των συναντήσεων και του διαλόγου με τους υπουργούς της κυβέρνησης που μοναδικό γνώμονα έχει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η απάντηση θα δοθεί μαχητικά, αγωνιστικά. Συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους στη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης. Στις διήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ με τις άλλες δυνάμεις που αντιστρατεύονται την πολιτική υποταγής στις επιλογές της ΕΕ των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ