Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Οι γειτονιές «κοσμούνται» από... σκουπίδια

Μπορεί το Περιστέρι να «κοσμείται» από αφίσες του νέου δημάρχου της, Ανδρέα Παχατουρίδη, όπου «δεσμεύεται» ότι η προτεραιότητά του είναι η καθαριότητα της πόλης, η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει. Αρκετές γειτονιές του Περιστερίου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα, αφού τα σκουπίδια κοσμούν όχι μόνο τους γεμάτους κάδους, αλλά και γύρω από αυτούς.

Για το σοβαρό πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών και τη μετατροπή της γειτονιάς τους σε εστία μόλυνσης, οι κάτοικοι της οδού Δερβενακίων και Λαχανά μάζεψαν υπογραφές σε σχετικό κείμενο, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν σε σχετική ανακοίνωση - υπογράφοντας ως Περίοικοι Δερβενακίων Περιστέρι - από τις ημέρες του Πάσχα παγιώθηκε η αποκομιδή σκουπιδιών στη γειτονιά τους με αραιότερους ρυθμούς, με αποτέλεσμα ο ένας και μοναδικός κάδος απορριμμάτων, που εξυπηρετεί δεκάδες νοικοκυριά και συνεπώς εκατοντάδες ανθρώπους, να είναι διαρκώς ξεχειλισμένος από σκουπίδια και περιτριγυρισμένος με διπλάσιο όγκο σκουπιδιών από έξω.

Η κατάσταση αυτή κινδυνεύει να παγιωθεί, εγκυμονώντας συγχρόνως σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Ετσι, αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και το κείμενο με τις υπογραφές το έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να «θέσουμε όλους, ξεκινώντας από τη Δημοτική Αρχή, προ των ευθυνών σας γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και να απαιτήσουμε από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ευαισθητοποιήσουμε τους υπόλοιπους να πρωτοστατήσουν, ώστε όντως τα "δημοτικά τέλη", που υποχρεωτικά όλοι μας πληρώνουμε (και που δεν είναι καθόλου λίγα), να επιστραφούν "ανταποδοτικά" σ' εμάς», επισημαίνουν. Αλλωστε, η πρώτη απόφαση που πάρθηκε από τη δημοτική αρχή ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών κατά 3,8%.

Σημειώνουν δε ότι αν τα δημοτικά τέλη λειτουργούσαν ανταποδοτικά, «φανταζόμαστε πως και η υπηρεσία καθαριότητας θα λειτουργούσε αποτελεσματικότερα, δηλαδή περισσότερα απορριμματοφόρα, περισσότεροι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, περισσότερες συνεπώς ώρες εργασίας και επομένως καθαρότερη πόλη», τονίζουν.

Οι κάτοικοι διεκδικούν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει. Την καθαριότητα: τουλάχιστον δύο κάδοι επιπλέον στην κάθε «επίμαχη» διασταύρωση της Δερβενακίων, καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων και τακτικό πλύσιμο των κάδων. Επίσης, ζητούν το θέμα της καθαριότητας να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δυστυχώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες γειτονιές του Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ