Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Παρέμβαση για τα οικονομικά προβλήματα της ΤΑ

«Να υπερασπιστούμε και να αναπτύξουμε τα όποια κοινωνικά χαρακτηριστικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν απομείνει, να αντιδράσουμε σε κάθε μορφής προσπάθεια παραπέρα μετατροπής της ΤΑ σε μηχανισμό προώθησης και εφαρμογής αντιλαϊκών επιλογών», ζήτησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» Αγ. Σαχίνης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης που στη χτεσινή τελευταία του συνεδρίαση ανάμεσα στα άλλα θέματα συζήτησε το οξύτατο οικονομικό πρόβλημα των δήμων.

«Να διεκδικήσουμε, πρόσθεσε, μια ΤΑ στήριγμα και συμπαραστάτη στους αγώνες των εργαζομένων για δουλιά, μόρφωση, υγεία, πρόνοια, για ανάπτυξη και όχι κατάργηση των κοινωνικών, οικονομικών, εργασιακών δικαιωμάτων τους».

Καταθέτοντας την πρόταση της παράταξης για το θέμα, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση της ΤΑ, κάθε αιρετού, η διεκδίκηση των παρακρατημένων πόρων κι αυτό δεν επιτυγχάνεται με επισκέψεις εθιμοτυπίας, με συζητήσεις με αφερέγγυους συνομιλητές, ούτε με ψευδεπίγραφους διαλόγους, που σε όλα τα επίπεδα καταλήγουν σε βάρος των εργαζομένων. «Η διεκδίκηση της επίλυσής του πρέπει να είναι ενταγμένη στην πάλη για κατοχύρωση και ανάπτυξη των κοινωνικών οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», υπογράμμισε. Τέλος σημείωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης τις τελευταίες μέρες όλο και χαμηλώνει τους τόνους σχετικά με τη διεκδίκηση των πόρων που παρακρατούνται από την πολιτεία και δήλωσε ότι απαιτείται συγκεκριμένο πρόγραμμα με καθορισμένους στόχους, μορφές διεκδίκησης και χρονικό προγραμματισμό δράσης.

Στη γραπτή πρόταση της παράταξης για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της ΤΑ, υπογραμμίζεται ότι επιβάλλεται να απαντήσουμε αγωνιστικά διεκδικώντας την κατοχύρωση των πόρων της ΤΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, την αύξηση αυτών των πόρων, την άμεση επιστροφή των αυθαίρετα παρακρατηθέντων, κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχουν οι ΟΤΑ, την άμεση καταβολή της συμμετοχής του κράτους στο ΕΠΤΑ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ