Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διπλό βομβιστικό χτύπημα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ερωτηματικά προκαλεί η χτεσινή βομβιστική ενέργεια στα δικαστήρια της Αθήνας, στην οδό Ευελπίδων. Οι δυο βόμβες που εξερράγησαν, με μικρή χρονική διαφορά η μια από την άλλη, ήταν αυτοσχέδιοι ωρολογιακοί εκρηκτικοί μηχανισμοί. Από τη δεύτερη έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Αγνωστος με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό του πρωτοεμφανιζόμενου «Επαναστατικού Αγώνα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας έκανε λόγο για «έργο ανόητων και ανεγκέφαλων, που νομίζουν ότι στέλνουν μηνύματα». Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος δήλωσε πως δε γνωρίζει αν η ενέργεια συνδέεται με τη δίκη της «17Ν» και συμπλήρωσε ότι «αν οι δράστες ήθελαν να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δικαιοσύνη της χώρας είναι εντελώς απερίσπαστη και δεν επηρεάζεται από κανέναν». Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας συνδύαζαν τη βομβιστική επίθεση με τα εγκαίνια της ΔΕΘ, την απολογία του φερόμενου ως καθοδηγητή της «17Ν» Αλ. Γιωτόπουλου και το δικαστικό βούλευμα για τον ΕΛΑ.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη στις 2.47 τα ξημερώματα, στο κτίριο 7 των δικαστηρίων, όπου στεγάζεται το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Η δεύτερη έκρηξη έγινε στις 3.05, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Από αυτήν τραυματίστηκε αστυνομικός, ο οποίος ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ελαφρά από αντικείμενο που εκτοξεύτηκε λόγω του ωστικού κύματος που προκάλεσε η έκρηξη και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι διωκτικές αρχές συμπεραίνουν ότι με τις διαδοχικές εκρήξεις οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν θύματα. Σε αντίστοιχη ενέργεια το 1997, από τους «Επαναστατικούς Πυρήνες», είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ