Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Εκ των υστέρων υποσχέσεις απλοποίησης διαδικασιών

Εκ των υστέρων και αφού απέκλεισε από χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας, τη δυνατότητα να νομιμοποιηθούν, εξαιτίας της πληθώρας των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν αδύνατο να αποκτηθούν, αλλά και της σύγχυσης των αρμοδίων υπηρεσιών, η κυβέρνηση υπόσχεται να κάνει πιο εύκολη τη σχετική διαδικασία νομιμοποίησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης - μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Αλβανίας, Μπασκίμ Τζενέλι, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί μετανάστες να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής ή να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να νομιμοποιηθούν - δήλωσε: «Μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των οικονομικών μεταναστών - που θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου - και την ολοκλήρωση της βάσης δεδομένων, όπου θα ξέρουμε πια με απόλυτη σαφήνεια τους νόμιμους οικονομικούς μετανάστες, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει, παράλληλα, μια προσπάθεια, έτσι ώστε η ανανέωση να γίνεται πιο εύκολα και αντιγραφειοκρατικά, να μη ζητούνται περιττά στοιχεία που είναι δεδομένα». Ακολούθως, ο υπουργός παραδέχτηκε την ταλαιπωρία, την οποία υφίστανται οι οικονομικοί μετανάστες που επιθυμούν είτε να ανανεώσουν είτε να αποκτήσουν νέα άδεια παραμονής στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Αλβανός πρέσβης ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να «βρεθούν κάποιες διεργασίες», που να διευκολύνουν τη νομιμοποίηση των μεταναστών και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να επισκεφτεί τη χώρα του. Στην επίσκεψη αυτή θα τεθεί και το ζήτημα της διπλής υπηκοότητας των Βορειοηπειρωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ