Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

«Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων» προαναγγέλλουν οι αυτοκινητιστές ταξί της Αθήνας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «συστηματική άρνηση διαλόγου με τους εκπροσώπους του κλάδου».

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), επισημαίνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Σεπτέμβρη, το ΔΣ του Συνδικάτου συνεδριάζει, προκειμένου να αποφασίσει την ακινητοποίηση των ταξί στις 17 και 18 του μήνα, καθώς, επίσης και στις 22-25 Σεπτέμβρη 2003.

Οι αυτοκινητιστές ταξί της Αθήνας καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική της αλαζονείας και ν' αρχίσει διάλογο για τα εξής θέματα: Πολυήμερη αφαίρεση πινακίδων για αμφιλεγόμενες παραβάσεις (οι αυτοκινητιστές δέχονται να τιμωρείται ο παραβάτης, αλλά όχι το όχημα). Τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα ταξί. Επανακαθορισμό του φορέα που θα επιβλέπει την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού σήματος γνησιότητας ταξί. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών για το θέμα αυτό έχει αναθέσει την προκήρυξη διαγωνισμού στην Ομοσπονδία Ταξί. Οι εκπρόσωποι του ΣΑΤΑ θεωρούν «σκοτεινό» τον τρόπο ανάθεσης και ζητούν να έχει την ευθύνη το Συνδικάτο, σε συνεργασία με το υπουργείο.

Θέματα που απασχολούν, επίσης, τους αυτοκινητιστές ταξί της Αθήνας, είναι η πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες και η αναπροσαρμογή του κομίστρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ