Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές βραδιές και μαθήματα
  • Στον στιχουργό Ηλία Κατσούλη, έναν από τους σημαντικούς δημιουργούς της εποχής μας, αφιερώνεται η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 16/9, (9μ.μ.), στους Βράχους του Βύρωνα. Στη βραδιά συμμετέχουν οι: Παντελής Θαλασσινός, Γλυκερία, Ορφέας Περίδης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νίκος Ανδρουλάκης, Αναστασία Μουτσάτσου, Αργυρώ Καπαρού, Καλλιόπη Βέττα, Καίτη Κουλιά και Νότης Μαυρουδής. Ο Ηλ. Κατσούλης (από το 1984 ασχολείται με τη μουσική) έχει γράψει τους στίχους 250 τραγουδιών, που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από σημαντικές φωνές.
  • «Μαζί» και πάλι η Μαρινέλλα και ο Γιώργος Νταλάρας, που στις 17 και 18/9 θα παρουσιάσουν στο θέατρο Λυκαβηττού ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια. Ελαφρώς διαφοροποιημένη από τις περσινές παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής, η επιλογή των τραγουδιών έγινε με τρόπο, ώστε «να εκμηδενίζονται οι διαφορές στα είδη των τραγουδιών». Τα έσοδα από τις συναυλίες θα διατεθούν για τη δημιουργία της Δεύτερης Ειδικής Μονάδας Νευρομυικών Παθήσεων.
  • Μαθήματα παραδοσιακής μουσικής διοργανώνει και φέτος, για δέκατη χρονιά, ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη. Διδάσκονται: Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι με τους Αλέξανδρο Λαμπρίδη και Αντώνη Εξαρχο (συγκρότημα «Χαονία»), Τουμπελέκι με την Μαρία Νούσια, κρητικό λαγούτο - κρητική λύρα με τον Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη), Κλαρίνο με τον Δημήτρη Κώτσικα, Κανονάκι με τον Μανώλη Καρπάθιο, Σαντούρι με τον Δημήτρη Κοφτερό, Ούτι με τον Θωμά Κωσταντίνου, Ταμπουράς με τον Πέτρο Μουστάκα, Φλογέρα με τον Χαράλαμπο Γιαννόπουλο, πολίτικη λύρα - πολίτικο λαούτο, Δημοτικό τραγούδι με τον Σάββα Σιάτρα (Ηπειρώτικο), Μαντολίνο με τη Ρένα Σούλη. Εναρξη μαθημάτων: 4 Οκτωβρίου. Εγγραφές: Δευτέρα - Παρασκευή (10-2μ.μ.) και Τετάρτη (12-6μ.μ.). Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-3250198, 210-3254119, 210-3254129.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ