Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολυφωνική... σκηνή «Τέχνης»

Με το μπρεχτικό έργο «O κύριος Πούντιλα κι ο άνθρωπός του ο Μάτι» ανοίγει αυλαία η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 22/10 στα «Δημήτρια». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Αρμάος, τα σκηνικά - κοστούμια ο Απόστολος Βέττας, τη μουσική ο Ηρακλής Πασχαλίδης.

Στο τέλος του Δεκέμβρη θα ανεβαστεί το άπαιχτο στη χώρα μας έργο του Ιρλανδού δραματουργού Φρανκ Μακγκίνες «Εργαζόμενα κορίτσια», σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. Εργο κοινωνικού προβληματισμού, με ηρωίδες πέντε εργάτριες που απειλούνται με απόλυση.

Η τρίτη παραγωγή φέρνει το κοινό ξανά με τον αινιγματικό και ανεξάντλητο κόσμο του Σαίξπηρ. Ο Νίκος Χουρμουζιάδης σκηνοθετεί τον «Εμπορο της Βενετίας» (μέσα του Φλεβάρη).

Στο μεταξύ, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε πέρσι, θα επαναληφθεί η «Οικογένεια Νώε» των Ξένιας Καλογεροπούλου - Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή περιοδεία του θιάσου με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (Σλοβενία, Ρουμανία, Γαλλία, Λιθουανία), ενώ μετά το Πάσχα θα γίνει το διεθνές φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη». Τέλος προγραμματίζεται και σειρά αναλογίων για σημαντικές μορφές της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Τα πρόσωπα και τα κείμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ