Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκτός των τειχών

Εκθεση - αφιέρωμα στην πολύχρονη προσφορά του καλλιτέχνη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, Βαγγέλη Δημητρέα, θα παρουσιάσει (26/9) η γκαλερί «Ζήνα Αθανασιάδου» (Π.Π.Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη). Ο Β. Δημητρέας αποχαιρέτησε φέτος τους μαθητές, ύστερα από πολλά χρόνια διδασκαλίας και προσφοράς. Την έκθεση συνοδεύει καλαίσθητος κατάλογος, με κείμενα της Ματούλας Σκαλτσά.

Εκθεση με τίτλο «Ελιά και δάφνη: Τα ιερά φυτά των αρχαίων» εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7.30μ.μ.) στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του διευθυντή του Μουσείου, Ν. Ζούρου και του καθηγητή Ε. Βελιτζέλου. Θα προβληθεί το ηχόραμα του φωτογράφου Δ. Ταλιάνη, «Η ελιά στην Ελλάδα», για την ομώνυμη έκδοση των εκδόσεων «Τοπίο». Παράλληλα με την έκδοση θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Η γενιά του '30 μετά τον πόλεμο και η κατάκτηση της αφαίρεσης», τιτλοφορείται η έκθεση που θα παρουσιάσει στις 20/9 η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο. Πρόκειται για τον τέταρτο σταθμό μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έκθεσης, που παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία στα Παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης σε Κέρκυρα και Σπάρτη, καθώς και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ