Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέα στάση εργασίας

Γενική συνέλευση ΕΙΝΑΠ στον «Ευαγγελισμό» στις 29 Σεπτέμβρη 2003, ώρα 12 το μεσημέρι

Νέα τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (11 π.μ.-2 μ.μ.) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για τις 29.9.2003. Στη διάρκεια της στάσης θα γίνει Γενική Συνέλευση του κλάδου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ώρα 12 το μεσημέρι.

Η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στις γενικές συνελεύσεις που έγιναν στα νοσοκομεία στις 17.9.2003 επιβεβαιώθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων που προσδιόρισε το ΔΣ της Ενωσης και συγχρόνως αναδείχτηκαν πολλά προβλήματα σε ορισμένα νοσοκομεία, όπως οι περικοπές των εφημεριών, μείωση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, τα προβλήματα με τα ολυμπιακά έργα και η μείωση μισθών λόγω αύξησης των κρατήσεων.

Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την υγεία, νέο ιατρικό μισθολόγιο, αξιοπρεπή νοσοκομεία, αξιόπιστη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, πραγματική εξέλιξη στο σύστημα και ανθρώπινο ωράριο εργασίας, να αναγνωριστούν ως συντάξιμος χρόνος οι εφημερίες και ανθυγιεινή η εργασία τους και - τέλος - να υπάρξει μονιμότητα για τους γιατρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ