Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «STAGE»
Δουλιά όλη τη βδομάδα, χωρίς δικαιώματα και με πενιχρό μεροκάματο

Κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας δουλεύουν 180 νέοι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, μέσω του προγράμματος «STAGE», στο Νοσοκομείο της Λάρισας. Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν 7 ώρες τη μέρα, όλη τη βδομάδα, καθώς και Σαββατοκύριακα, στην πρωινή και απογευματινή βάρδια, και αμείβονται από τον ΟΑΕΔ μόνο με 23 ευρώ καθαρά οι πτυχιούχοι και με 19 οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν τους δίνονται επιδόματα γάμου, τέκνων, ανθυγιεινό για όσους δουλεύουν σε χώρους όπως χημειοθεραπεία, ακτινολογικό, δε δικαιούνται αναρρωτική άδεια, ούτε άδεια τοκετού!

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Υγείας-Πρόνοιας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «εάν θα σταματήσει η εκμετάλλευση αυτών των εργαζομένων και θα πληρώνονται με βάση τη ΣΣΕ, που ισχύει για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και αν θα υπάρξει ολοκληρωμένη ασφαλιστική τους κάλυψη. Εάν θα αναγνωρίζεται ο χρόνος εργασίας τους ως προϋπηρεσία; Εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των Νοσοκομείων της Λάρισας».

Οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ανάλογη Ερώτηση, την οποία υπογράφει και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, και για τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσω των προγραμμάτων «STAGE» στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Απευθυνόμενοι, λοιπόν, στον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ρωτούν «εάν θα αναγνωριστεί η εργασία των συγκεκριμένων εργαζομένων στα ΚΕΠ όλης της χώρας ως προϋπηρεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ