Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΕ ΟΤΕ
Στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής

Το ρόλο του στυλοβάτη της κυβερνητικής πολιτικής έχουν αναλάβει εργολαβικά οι συμβιβασμένες ηγεσίες Ομοσπονδιών των εργαζομένων σε ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και ΟΣΕ, που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιήσουν κατά γράμμα κάθε τι που προβλέπει ο τελευταίος αντιασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Χτες σε έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ, η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ με τη στήριξη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΣΥΝ) αποφάσισε να ξεκινήσει νέο «κοινωνικό διάλογο» με την κυβέρνηση για την επίσπευση της υπαγωγής του ταμείου κύριας σύνταξης ΤΑΠ - ΟΤΕ (σε αυτό ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ και του ΟΣΕ) στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, με όρους που αποβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων. Ο λόγος επίσπευσης της διαδικασίας, παρόλο που ο νόμος δίνει περιθώριο μέχρι το 2008, είναι πρώτον για να εμφανίσουν ότι και οι εργαζόμενοι συναινούν στην υπαγωγή και, δεύτερον, για να διευκολύνουν την προώθηση των επαγγελματικών ταμείων - ένα ακόμα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η παράταξη ΔΑΣ ΟΤΕ απέρριψε κατηγορηματικά τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, αλλά και την άμεση υπαγωγή του ΤΑΠ - ΟΤΕ στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, γιατί με τις σημερινές συνθήκες ανοίγει ο δρόμος για τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων. Ενώ προέβαλε αιτήματα που μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων, όπως δημόσια, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλισης για όλους, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας με 30 εργάσιμα χρόνια κ.ά.

Χαρακτηριστικό του ρόλου που παίζουν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΣΥΝ) ήταν ο τρόπος που τοποθετήθηκαν απέναντι στο ζήτημα της υπαγωγής του ταμείου. Η ΔΑΚΕ μία μόλις ημέρα πριν την είχε αποδεχτεί, αλλά στο συνέδριο την απέρριψε όχι γιατί δε συμφωνεί, αλλά γιατί ο υπουργός δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής! Ενώ η θέση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» κατέδειξε το διπρόσωπο λόγο της. Ενώ ο εκπρόσωπός της επί ένα τέταρτο επισήμανε λόγους για τους οποίους ο νόμος είναι αντιασφαλιστικός και η υπαγωγή θα έχει επιπτώσεις στους εργαζόμενους, κατέληξε λέγοντας: «Παρά τη θέση μας αυτή, με ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε, δηλώνουμε παρόντες σε κάθε φάση υλοποίησης του δεδομένου νομοθετικού πλαισίου»!!!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθολική και σε βάθος η επίθεση(2008-02-05 00:00:00.0)
Τι παιχνίδι παίζουν;(2005-02-09 00:00:00.0)
Η αποθέωση της συναίνεσης(2004-06-05 00:00:00.0)
Προωθούν την ένταξη του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ(2003-11-12 00:00:00.0)
Το Ταμείο βουλιάζει κι αυτοί «διαλέγονται»(2002-04-10 00:00:00.0)
Τι πρέπει να γίνει(2001-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ