Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Ενιαίο μέτωπο απέναντι στην αντεργατική πολιτική

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά στην περιοδεία που πραγματοποίησε χτες στο Νοσοκομείο κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η έλλειψη προσωπικού εξακολουθεί να είναι ένα από τα σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου αφού, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων, από το 1986 που έγινε ο Οργανισμός υπήρχαν ελλείψεις. Από τότε μέχρι σήμερα αναπτύχθηκαν νέες Μονάδες χωρίς να προσληφθεί το απαιτούμενο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Εντονο είναι και το κτιριακό πρόβλημα του νοσοκομείου. Αν και αυτή τη στιγμή ολοκληρώθηκαν εργασίες ανακαίνισης στα χειρουργεία, οι εργαζόμενοι τόνισαν πως πρόκειται για φρεσκαρίσματα και όχι για ριζική ανακαίνιση.

Την ίδια στιγμή, η κατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) βρίσκεται ακόμα στη μέση, ενώ δεν έχει γίνει τίποτα για την προμήθεια του τεχνολογικού του εξοπλισμού και την πρόσληψη προσωπικού.

Η Ελπίδα Παντελάκη αφού επισήμανε την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας που προωθείται σήμερα από την κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΝ, τόνισε πως «η κυβέρνηση χτυπάει ενιαία τα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και γι' αυτό πρέπει ο κάθε κλάδος να μην πηγαίνει χωριστά. Απαιτείται ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι σε αυτή την πολιτική».

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους με την ψήφο τους να στηρίξουν το ΚΚΕ ώστε να ενισχυθεί και να μπει εμπόδιο στην εφαρμογή της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ