Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτη διακρατική συμφωνία

Διακρατική συμφωνία για την ανταλλαγή «εμπιστευτικών πληροφοριών» (!) με την κυβέρνηση της Λετονίας, στην οποία είναι διά νόμου παράνομο το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο γραμματέας του ήταν μέχρι πρόσφατα στη φυλακή, έφερε χτες για κύρωση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η κύρωση μιας τέτοιας συμφωνίας δεν τιμά τη χώρα μας, τόνισε σε παρέμβασή της η εισηγήτρια του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για συμφωνία με μια χώρα στην οποία διά νόμου είναι παράνομο το Κομμουνιστικό Κόμμα, ήταν στη φυλακή για χρόνια ο Γραμματέας του, ενώ από το πρόσφατο δημοψήφισμα για την είσοδο στην ΕΕ αποκλείστηκε το μισό σχεδόν του πληθυσμού, επειδή είναι Ρωσόφωνοι. Είναι, συνέχισε, μια χώρα στην οποία έχουν αποκατασταθεί και τιμούνται συνεργάτες των χιτλερικών του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου και αναρωτήθηκε τι είδους «εμπιστευτικές και πολιτικές πληροφορίες» θα ανταλλάσσονται με τη συγκεκριμένη χώρα.

Παρά τη στήριξη της ΝΔ στην κύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας, ο Γ. Βαρβιτσιώτης αναρωτήθηκε για το ποιο λόγο έχει η κυβέρνηση να συνάψει μια τέτοια συμφωνία, ενώ και ο πρόεδρος του τμήματος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας (στην οποία συζητήθηκε) Γ. Καψής ζήτησε να πληροφορηθεί για το είδος των πληροφοριών που θα ανταλλάσσονται. Τη συμφωνία καταψήφισε και ο ΣΥΝ, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Αμυνας Θ. Κοτσώνης, αν και αναγνώρισε ότι είναι γνωστές οι καταγγελίες της Λ. Κανέλλη εν τούτοις είναι αναγκαία η συμφωνία, αφού, λόγω ένταξης της Λετονίας στο ΝΑΤΟ υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ