Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή του πατριάρχη Βαρθολομαίου στην κυβέρνηση

Με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, συναντήθηκε χτες ο διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης και του επέδωσε επιστολή του πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην οποία καταγράφεται εκτενώς η άποψη του Πατριαρχείου για το θέμα που έχει ανακύψει τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Φαναρίου.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, «σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο κ. υπουργός, ο οποίος χειρίζεται τα θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, για το ζήτημα που ανέκυψε στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σχετικά με την αποστολή καταλόγου για τους υποψήφιους για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης».

Σε ερώτηση αν υπάρχει διάθεση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ξεκινήσει διάλογος για τη συζήτηση του θέματος των λεγόμενων Νέων Χωρών, δηλαδή των Μητροπόλεων της Βόρειας Ελλάδας, της Θράκης και του Ανατολικού Αιγαίου, που παραχωρήθηκαν διοικητικά στην Εκκλησία της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την πράξη του 1928, ο μητροπολίτης Περγάμου απάντησε: «Υπάρχει διάθεση από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου να λυθεί το θέμα που ανέκυψε για να προωθηθεί η ενότητα των Εκκλησιών. Ελπίζουμε και από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος να υπάρχει παρόμοια διάθεση».

Η επιστολή που παραδόθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου θα επιδοθεί από τον υπουργό Εξωτερικών στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ