Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πταισματοδίκης καλεί πανεπιστημιακούς...

Ενώ είναι σε εξέλιξη απεργία των πανεπιστημιακών, μια πταισματοδίκης από το Βόλο άρχισε δικαστική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σχετικά με το ποιοι καθηγητές συμμετείχαν στην περσινή απεργία του κλάδου! Η πταισματοδίκης ζήτησε από τις γραμματείς των πανεπιστημιακών τμημάτων να της δώσουν λίστα με τα ονόματα των απεργών καθηγητών, προκειμένου - όπως ειπώθηκε - να διερευνηθεί, αν τους έγινε παρακράτηση μισθών για τη συμμετοχή τους στην περσινή απεργία.

Το γεγονός ότι η δικαστική έρευνα γίνεται εν μέσω της απεργιακής κινητοποίησης και με αντικείμενο ένα θέμα που θεωρείται λήξαν - οι αρμόδιοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλώνουν ότι έγινε η παρακράτηση μισθών για την περσινή απεργία - δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι η πταισματοδίκης δεν ενήργησε αφ' εαυτής και τυχαίως, αλλά κατόπιν «άνωθεν εντολών» και βάσει σχεδίου.

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται και η Δικαιοσύνη για την τρομοκράτηση απεργών και γενικότερα αγωνιζόμενων πολιτών. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια η χώρα είχε γεμίσει από «αγροτοδικεία» και «μαθητοδικεία», ενώ δεν είναι τυχαίο ότι όλες, σχεδόν, οι απεργίες, που φτάνουν στα δικαστήρια, βγαίνουν «παράνομες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ