Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα της ΟΚΤΑ

Σε νέα εμπλοκή οδηγούνται οι σχέσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) με την ΠΓΔΜ, για την εξαγορά του κρατικού διυλιστήριου της γειτονικής χώρας (ΟΚΤΑ) από τα ΕΛΠΕ, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής κατά της Καταπολέμησης της Διαφθοράς στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, με τη συμφωνία εξαγοράς της ΟΚΤΑ από τα ΕΛΠΕ:

  • παραβιάζονται οι κανόνες λειτουργίας της αγοράς.
  • λειτουργεί (η ΟΚΤΑ) μονοπωλιακά προκαλώντας πολύπλευρες ζημιές σε άλλα νομικά πρόσωπα.
  • το Δημόσιο της ΠΓΔΜ υπέστη σημαντικές ζημιές και γι' αυτό καλεί το γενικό εισαγγελέα να ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην υπογραφή της συμφωνίας με τα ΕΛΠΕ!

Το πόρισμα αυτό, έρχεται να δυναμιτίσει τις προσπάθειες για τη φιλική επίλυση των διαφορών των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της μερικής επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, την οποία είχε προαναγγείλει στα τέλη της Ανοιξης από τα Σκόπια ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος. Μάλιστα προσφάτως ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Αθ. Καραχάλιος, έχει δηλώσει ότι το «θέμα βρίσκεται στη φάση του φιλικού διαγωνισμού». Παράγοντες των ΕΛΠΕ εκφράζουν τη δυσφορία τους για την εκ νέου αναμόχλευση του θέματος, σημειώνοντας ότι στις προθέσεις τους είναι η «διατήρηση χαμηλών τόνων» ευελπιστώντας τελικώς σε μία φιλική διευθέτηση του ζητήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ