Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ύβρεων...

Τα χτεσινά «Νέα» δημοσίευσαν μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι δημόσιες υπηρεσίες είναι άβατες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η έρευνα πλαισιωνόταν με δηλώσεις της Μ. Μητσοτάκη και του Π. Κουρουπλή, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ των άλλων, ο Π. Κουρουπλής σημείωνε ότι «η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ) φαίνεται πως ταξιδεύει στη χειμερία νάρκη της». Η δήλωση αυτή εξόργισε τον πρόεδρο της ΕΣΑΕΑ Γ. Βαρδακαστάνη που χτες, μαζί με τον υφυπουργό Πρόνοιας Β. Κοντογιαννόπουλο, έκανε ανακοινώσεις για εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στον πεζόδρομο του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ετσι, ο Γ. Βαρδακαστάνης -υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- χαρακτήρισε τη δήλωση Κουρουπλή -πρώην προέδρου της ΕΣΑΕΑ- ως «ύβρι σε βάρος εκατοντάδων στελεχών του αναπηρικού κινήματος που δίνουν καθημερινά τη μάχη με άνισους όρους όχι μόνο για την προσβασιμότητα αλλά για όλα τα θέμα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρίες».

Πρόκειται για μια αντιπαράθεση που θυμίζει τον «καλό» και τον «κακό». Μόνο που τόσο το «καλό», όσο και το «κακό ΠΑΣΟΚ», υπηρετούν με την ίδια συνέπεια την πολιτική της κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει στο περιθώριο τα Ατομα με Αναπηρίες. Κι αργότερα στις εκλογές θα καλούν με την ίδια ζέση να υπερψηφίσουν το «σοσιαλιστικό κίνημα», για να μην έρθει η επάρατη Δεξιά -απ' τα σπλάχνα της οποίας βγήκε ο σημερινός υφυπουργός Υγείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ