Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «θα» και το σήμερα

Πριν ελάχιστες μόνο βδομάδες, παρουσιάζοντας ο Κ. Σημίτης τη διαβόητη «Χάρτα Σύγκλισης», εξάγγειλε αυξήσεις στα κονδύλια για την Παιδεία, την Υγεία, κλπ., κλπ., έτσι ώστε μέχρι το 2008, η Ελλάδα να έχει προσεγγίσει τον μέσο όρο των αντίστοιχων δαπανών των χωρών - μελών της ΕΕ. Αυτά, όμως, ήταν για το μέλλον και, μάλιστα, για τη μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές τετραετία. Για σήμερα, η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη προχωρά σε περικοπές, ακόμη και των προϋπολογισμένων δαπανών του τρέχοντος έτους, για τους ίδιους ακριβώς τομείς. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας, Ν. Φαρμάκη, περικόπτονται άμεσα και κατά 5% οι δαπάνες σε 42 κατηγορίες, όπως για νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, συγγράμματα, φοιτητική μέριμνα, κλπ.

Δε φτάνει, δηλαδή, που οι σχετικές δαπάνες του προϋπολογισμού απέχουν παρασάγγας από τις υπαρκτές και πιεστικές ανάγκες. Δε φτάνει, που οι αντίστοιχοι οργανισμοί και ιδρύματα έκαναν το όποιο κουμάντο τους, με βάση τις ανεπαρκέστατες αυτές δαπάνες. Ερχεται τώρα η κυβέρνηση και τις πετσοκόβει ακόμη περισσότερο.

Χρειάζονται, άραγε, κι άλλες αποδείξεις για το ...μεγάλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και την προσοχή, που δίνει στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, κλπ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ