Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Κάτω ο έρωτας»

Η Μπάρμπαρα Νόβαν αναστατώνει τη Νέα Υόρκη με το καινούριο της βιβλίο «Κάτω ο έρωτας». Ενα προφεμινιστικό μανιφέστο που διακηρύσσει την άρνηση στον έρωτα και ενθαρρύνει τις γυναίκες προς την κατεύθυνση της επαγγελματικής καριέρας, της απόκτησης εξουσίας και του σεξ. Οταν το επαναστατικό βιβλίο της Μπάρμπαρα εκτοξεύεται στην κορυφή του καταλόγου πωλήσεων γίνεται στόχος του Κάτσερ ενός γοητευτικού καρδιοκατακτητή δημοσιογράφου ο οποίος αποφασίζει να τη ρίξει.

Ο καλύτερος φίλος του Κατς και αφεντικό του προσπαθεί να γίνει κυρίαρχος της καριέρας του δημοφιλούς δημοσιογράφου και ταυτόχρονα προσπαθεί ατυχώς να κατακτήσει τη λαμπερή Μπάρμπαρα. Η Βίκυ αγωνίζεται σκληρά να επιβιώσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και κάνει τα πάντα για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Καλογυρισμένο με έξυπνο θέμα φεμινιστικού χαρακτήρα και τη δράση να είναι τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το ρομαντικό αλλά και «επαναστατικό» «Κάτω ο έρωτας» του Πέιτον Ριντ είναι φτιαγμένο με χρώματα μιας άλλης εποχής χωρίς όμως να χάνει τη σύγχρονη ματιά.

Η πλοκή είναι βασισμένη στην αιώνια διαμάχη για την επικράτηση του άντρα και της γυναίκας αλλά στο τέλος πάντα κερδίζει ο έρωτας. Εξυπνο χιούμορ με ρομαντική ατμόσφαιρα αλλά με μέτριες ερμηνείες. Οχι κάτι το εξαιρετικό αλλά ανάλαφρο και διασκεδαστικό.

«Dawn with Love». Κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Πέιτον Ριντ. Με τους: Ρενέ Ζελβέγκερ, Γιούον Μακ Γκρέγκορ, Σάρα Πόλσον, Ντέιβιντ Χάιντ Πιρς, Ρέιτσελ Ντρατς, Τζακ Πλότνικ, Τόνι Ράνταλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ