Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Επαγγελματίες απατεώνες»

Ο Ρόι (Νίκολας Κέιτζ) και ο Φρανκ (Σαμ Ρόκγουελ) δύο επαγγελματίες στο χώρο της μικροκομπίνας κοινώς αεριτζήδες έχουν βρει τον καλύτερο τρόπο, για να εξαπατούν ανυποψίαστους ανθρώπους και να βγάζουν μερικές εκατοντάδες δολάρια και έτσι συνεχίζουν την επικερδή συνεργασία τους. Ομως, η προσωπική ζωή του Ρόι δεν είναι ανάλογα επιτυχημένη. Παθολογικά αγοραφοβικός και μανιώδης καπνιστής χωρίς καμιά απολύτως προσωπική σχέση στη ζωή του αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ενός ψυχαναλυτή. Εκεί που ο Ρόι ελπίζει σε μια γρήγορη αποκατάσταση, η θεραπεία του φέρνει στο φως περισσότερα απ' όσα είχε θελήσει να βρει κι έτσι ανακαλύπτει ότι έχει μια έφηβη κόρη και η ζωή του Ρόι αλλάζει...

Ταινία που σπάνια βλέπουμε από το εμπορικό Χόλιγουντ. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ φτιάχνει δύο εκκεντρικούς μικροαπατεώνες με ευαισθησία και χιούμορ και πάνω απ' όλα συναισθηματικούς που δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Το σενάριο είναι έξυπνο και μπερδεύει με ωραίο τρόπο την κωμωδία με την περιπέτεια, δε γίνεται βαρετή και έχεις αγωνία για το τέλος. Ισορροπημένη δομή χωρίς ακρότητες και ωραία φωτογραφία, οι «μικροαπατεώνες» αγγίζουν τη μαύρη κωμωδία, χωρίς όμως να το παρακάνουν γιατί πρέπει, πάνω απ' όλα, να πουλήσουν. Ο Νίκολας Κέιτζ δείχνει κάτι το διαφορετικό και φτιάχνει έναν πολυσύνθετο χαρακτήρα. Χαρίζει δύο ευχάριστες ώρες και φεύγεις με μια γλυκιά αίσθηση απ' την αίθουσα.

«Matchstik Men». Κοινωνική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ. Με τους: Νίκολας Κέιτζ, Σαμ Ρόκγουελ, Αλισον Λόμαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ