Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τιμή σε εφτά ηθοποιούς

Εκδήλωση τιμής επτά άξιων ηθοποιών για την ξεχωριστή καλλιτεχνική συνεισφορά του καθένα τους, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τη Δευτέρα, 8 μ.μ., στο Ηρώδειο, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και το ΥΠΠΟ. Πρόκειται για την αναβίωση της ετήσιας «Ημέρας του Ηθοποιού», που καταργήθηκε επί χούντας. Οι ηθοποιοί που θα τιμηθούν φέτος είναι: Αννα Καλουτά, Βάσω Μανωλίδου, Αλέκα Παΐζη, Αννα Συνοδινού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Λυκούργος Καλλέργης και Γιώργος Λαζάνης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με προβολή ταινίας για τους εφτά τιμώμενους. Θα χαιρετίσει ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, και θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Βασίλης Κολοβός και ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, μεταφραστής και σκηνοθέτης, Νίκος Χουρμουζιάδης, με θέμα «Ηθοποιός: η πιο ανθρώπινη Τέχνη». Θα ακολουθήσουν ομιλίες του Κώστα Ασημακόπουλου για τον Αλέκο Αλεξανδράκη, του Κώστα Γεωργουσόπουλου για τον Λυκούργο Καλλέργη, του Γιώργου Λαζαρίδη για την Αννα Καλουτά, του Θανάση Βαλτινού για τον Γιώργο Λαζάνη, του Μιχάλη Κακογιάννη για την Βάσω Μανωλίδου. Ενας νέος ηθοποιός θα μιλήσει για την Αλέκα Παΐζη,την Χριστίνα Μαντζουράνη και την Αννα Συνοδινού. Την εκδήλωση παρουσιάζει η Κατερίνα Βακαλοπούλου, η οποία ανέλαβε τη συγκέντρωση του υλικού και τη διεύθυνση παραγωγής. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Κώστα Νταλιάνη, η επιλογή και επεξεργασία του οπτικού υλικού του Νίκου Αντωνάκου και η επιμέλεια του σκηνικού χώρου της Σοφίας Παντουβάκη.

Ο Βασίλης Κολοβός, αναφερόμενος στην εκδήλωση, υπογράμμισε την ανάγκη για «μια διαρκή επίθεση στην αποπνευματοποίηση, την αποϊδεολογικοποίηση, τη μιζέρια, την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα. Το Σωματείο μας έχει μια 86χρονη ιστορία, με πλούσιους πνευματικούς, δημοκρατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Αντεξε σε πολλούς σκληρούς καιρούς, αντέχει στα τελευταία σκληρά χρόνια, αντιστέκεται, επιχειρεί αντεπίθεση, κύρια στον πνευματικό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ