Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Underworld»

Αριστοκρατικοί βρικόλακες και κτηνώδεις λυκάνθρωποι πολεμούν για την ύπαρξη και την επιβίωσή τους σ' έναν καλά κρυμμένο κόσμο στα έγκατα της Γης. Κατά τη διάρκεια αυτής της τρέχουσας διαμάχης μια πολεμίστρια βρικόλακας, η Σελίν, ανακαλύπτει πως οι λυκάνθρωποι έχουν σχεδιάσει να απαγάγουν ένα νεαρό γιατρό από τη Γη. Ενώ η Σελίν τα βάζει με το χρόνο για να σώσει τον αγαπημένο της Μάικλ και να λύσει τη λυκανθρώπινη συνωμοσία, ανακαλύπτει ένα μυστικό με τρομακτικές συνέπειες και για τις δύο φυλές. Ιστορίες με βρικόλακες και λυκανθρώπους έχουν αφήσει το δικό τους σκοτεινό χρώμα στη μεγάλη οθόνη, άλλες φορές αυτά τα εξωπραγματικά όντα ερωτεύονται μέχρι θανάτου. Και άλλες κάνουν τα πάντα για να βρουν λίγο αίμα. Εχουμε θαυμάσει βρικόλακες σε τέτοιο βαθμό, ώστε όταν βγαίνουμε από την αίθουσα να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν και να φτιάχνουμε τις δικές μας φανταστικές ιστορίες.

Τώρα στο «Underworld» δε συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Ο μύθος έχει ισοπεδωθεί από τέλεια εφέ που καπελώνουν την ταινία, το παραμυθένιο της υπόθεσης έχει χαθεί και στο τέλος γίνεται πολεμική ταινία, ενώ ο απαραίτητος ερωτισμός έχει μπει στο περιθώριο. Μοιάζει περισσότερο με κόμικ παρά με φανταστική ταινία.

Ταινία τρόμου αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Λεν Γουάιζμαν. Με τους: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Σκοτ Σπίντμαν, Σέιν Μπρόπι, Μάικλ Σιν, Μπιλ Νάι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ