Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Καρδίτσα τίμησε τον Θ. Αγγελόπουλο

Η Καρδίτσα, η πόλη όπου γυρίστηκαν σκηνές του «Θιάσου» και των «Κυνηγών», τίμησε τον δημιουργό τους, Θόδωρο Αγγελόπουλο. Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Χρήστος Τέγος, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απένειμε στον διάσημο σκηνοθέτη το αργυρό μετάλλιο της πόλης, ενώ τιμητικές πλακέτες τού απένειμαν η Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και η Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου.

Μιλώντας για τον Θ. Αγγελόπουλο, ο δήμαρχος Καρδίτσας επισήμανε ότι «έχει καταλάβει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των πολύ μεγάλων κινηματογραφικών σκηνοθετών» και του ευχήθηκε να συνεχίσει, με το ίδιο πάθος και την ίδια επιτυχία, «να υμνεί την τέχνη και τον πολιτισμό της πατρίδας μας».

Εμφανώς συγκινημένος ο Θ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την τιμή που του έκανε και σημείωσε ότι ο «Θίασος», σκηνές του οποίου γυρίστηκαν, το 1975, στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας, είναι σταθμός στην πορεία του και στη ζωή του.

Για το έργο του μεγάλου δημιουργού μίλησαν η Ειρήνη Στάθη (θεωρητικός του κινηματογράφου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου) και ο Γιάννης Σολδάτος (ιστορικός του κινηματογράφου), ενώ χαιρέτισαν η Τζένη Παπανικολάου (πρόεδρος της Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας) και ο Γ. Τσακίρης (συνεργάτης του γραφείου «Ποιότητα Ζωής» του πρωθυπουργού). Επίσης, παρουσιάστηκε χορογραφία του Θεσσαλικού Μπαλέτου Λάρισας και θεατρικό δρώμενο από το Δημοτικό Εργαστήρι του Θεάτρου Καρδίτσας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Γ. Καρατζιώτης, ο νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, οι δήμαρχοι Λάρισας Κ. Τζανακούλης και Τρικάλων Μ. Ταμήλος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος περιόδευε αυτή τη μέρα στην Καρδίτσα, ο Σπ. Ταλιαδούρος, βουλευτής της ΝΔ κι εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ