Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Περάστε κόσμε και.. διαλέχτε

Σύντομα η είσοδος της ΕΤΑ ΑΕ στο χρηματιστήριο

Με μια «αλμυρή» διαφημιστική καμπάνια της τάξης των 2 εκατ. ευρώ αρχίζει η τελική φάση εισαγωγής της εταιρίας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» στο χρηματιστήριο, προκειμένου να αναβαθμιστεί ποιοτικά το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Τα τηλεοπτικά σποτ της καμπάνιας παρουσιάστηκαν χτες από τη διοίκηση της ΕΤΑ ΑΕ σε ειδική εκδήλωση, στην οποία παρέστη και ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, που επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης για τα «καλά» της συνεργασίας με τους ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15 ή 16 Οκτώβρη αναμένεται να κατατεθεί ο σχετικός φάκελος για την εισαγωγή της εταιρίας στο χρηματιστήριο, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η εισαγωγή αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και η διαφημιστική καμπάνια θα ξεκινήσει στις 20 Οκτώβρη. Η ΕΤΑ ΑΕ θα διαθέσει το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της με προσδοκώμενο έσοδο 150 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ ΑΕ Τ. Χωμενίδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο ρόλος της εταιρίας είναι η μεταφορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας από το κράτος στους ιδιώτες. Η αξία της περιουσίας του ΕΟΤ που διαχειρίζεται η ΕΤΑ υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, παρά τη συστηματική εγκατάλειψη. Η κυβέρνηση θεωρεί και όχι άδικα, ότι αυτή η περιουσία είναι κάτι παραπάνω από ελκυστική για τους ιδιώτες. Φροντίζει ωστόσο μέσω της ΕΤΑ να δημιουργήσει τους «καλύτερους» όρους για την εκμετάλλευση αυτής της περιουσίας.

Βασικό στοιχείο της διαφημιστικής καμπάνιας, είναι ότι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες μιλούν για τις επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει προκειμένου να εκμεταλλευτούν αυτό που τόσο ευνοϊκά τους προσφέρεται. Αυτό που δεν αναφέρθηκε χτες, ούτε από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, είναι η επιβάρυνση των εργαζομένων και όλου του λαού για τις «υπηρεσίες» που τους προσφέρονται. Για παράδειγμα, στις οργανωμένες πλαζ το «τσουχτερό» εισιτήριο εισόδου συνδυάζεται με αντίστοιχες τιμές στα είδη και τις υπηρεσίες που καταναλώνονται στο εσωτερικό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ