Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζήτησε απαλλαγή του Β. Τζωρτζάτου

Συνέχισε χτες την αγόρευσή του ο Κ. Παπαδάκης

Στην αναλυτική ανασκευή του κατηγορητηρίου, ως προς το μέρος που αφορά τον πελάτη του, πέρασε χτες, τρίτη μέρα της αγόρευσής του στη δίκη της «17Ν», ο συνήγορος υπεράσπισης του Β. Τζωρτζάτου, Κώστας Παπαδάκης. Χτες, αναφέρθηκε στις υποθέσεις Καψαλάκη, Κάρος, Μποδοσάκη - Αθανασιάδη, Νορντίν, Ανδρουλιδάκη, Πέτσου, Μπακογιάννη, Βαρδινογιάννη, στις επιχειρήσεις εναντίον του Πολεμικού Μουσείου και του Αστυνομικού Τμήματος στο Βύρωνα, καθώς και σε μια σειρά εκρήξεων ή επιθέσεων με ρουκέτες που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση και στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο Β. Τζωρτζάτος. Για όλες τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Κ. Παπαδάκης, ζήτησε την απαλλαγή του πελάτη του από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, με το σκεπτικό ότι αυτές δεν αποδείχτηκαν στο ακροατήριο ή όπου υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία αυτά δεν είναι ισχυρά ώστε να στοιχειοθετήσουν ισχυρή δικανική πεποίθηση για την ενοχή του κατηγορουμένου.

Μεγάλο μέρος της χτεσινής αγόρευσης του Κ. Παπαδάκη κατέλαβε η υπόθεση Ανδρουλιδάκη. Ο συνήγορος αντέκρουσε το κατηγορητήριο, λέγοντας ότι με βάση τα στοιχεία υπήρχε μόνον πρόθεση τραυματισμού του και γι' αυτό πυροβολήθηκε στα πόδια. Επίσης, επικαλέστηκε το νόμο 3069/2003, που ορίζει πως ο πυροβολισμός στα κάτω άκρα στόχο έχει την ακινητοποίηση κι όχι το θάνατο αυτού που έχει βληθεί. Ακόμη αναφέρθηκε στην αγωγή της οικογένειας Ανδρουλιδάκη, που θεωρούσε υπεύθυνους για το θάνατο του εισαγγελέα τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με το σκεπτικό πως ο τραυματισμός του θύματος από τη «17Ν» «ήταν μεν σοβαρός, πλην όμως δεν ενέπνεε ανησυχία για τη ζωή του, καθόσον οι δείκτες των ζωτικών του λειτουργιών ελάχιστα επηρεάστηκαν». Τέλος, ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε και το γεγονός ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο δικαίωσε την οικογένεια Ανδρουλιδάκη και καταδίκασε το 1997 τον «Ευαγγελισμό» να πληρώσει πρόστιμο 90 εκατ. δρχ., θεωρώντας ότι ο θάνατος του εισαγγελέα προήλθε από ιατρικά λάθη.

Μια δεύτερη υπόθεση στην οποία ο συνήγορος του Β. Τζωρτζάτου έδωσε έμφαση, ήταν αυτή της δολοφονίας του Π. Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι πέρσι τον Ιούλη διοχετευμένα, από την Αντιτρομοκρατική, δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον πελάτη του ως τον εκτελεστή του Μπακογιάννη, κατηγορία που στη συνέχεια αποσύρθηκε σιωπηρώς. Σημείωσε, δε, ότι η εμπλοκή του πελάτη του στην υπόθεση βοηθούσε την αστυνομία να διεκδικεί ασυδοσία στις ενέργειές της, με το επιχείρημα ότι αν είχε τέτοια ασυδοσία δε θα της ξέφευγε ο Τζωρτζάτος όταν τον συνέλαβε το 1993. Ταυτόχρονα, η υπόθεση Μπακογιάννη εξυπηρετούσε τις επικοινωνιακές ανάγκες στο πλαίσιο της επιχείρησης «εξάρθρωση της "17Ν"», διότι «η δολοφονία του Μπακογιάννη είχε ευαισθητοποιήσει τον κόσμο» κι επειδή «η οικογένεια του Μπακογιάννη έχει πάρα πολύ μεγάλη ισχύ στην πολιτική ζωή της χώρας». Η αγόρευση του Κ. Παπαδάκη συνεχίζεται και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ