Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Εξυπηρετήσεις Αμερικανών...

ΣΟΦΙΑ.- Η Βουλγαρία θα δεχτεί για εκπαίδευση, αστυνομικούς του Ιράκ, ανήγγειλε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Γκεόργκι Πετκάνοφ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας Νικολάι Σβινάροφ πρόσθεσε ότι η χώρα είναι σε θέση να αναλάβει επίσης την εκπαίδευση Ιρακινών στρατιωτικών και φοιτητών. Με τον τρόπο αυτό, η Βουλγαρία ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα των ΗΠΑ, επισήμαναν πολιτικοί παρατηρητές.

Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μιλέν Βέλτσεφ στην κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, η αμερικανική πλευρά θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα για το βουλγαρικό τάγμα στην πόλη Καρμπάλα, το οποίο βρίσκεται υπό τη διοίκηση της πολωνικής μεραρχίας. Τα έξοδα της Βουλγαρίας για την ειρηνευτική αποστολή φέτος θα ανέλθουν σε περίπου τριάντα εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Βέλτσεφ.

Ικανοποίηση, από την προθυμία της Βουλγαρίας να παραχωρήσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, εξέφρασε στο μεταξύ και ο Κόλιν Πάουελ, μετά τη συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Σολομών Πάσι στην Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ