Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Το τουρλού της ΟΛΓΑΣ

Υλικά: Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες και πιπεριές (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού. Περίπου τρία από κάθε είδος, για μικρό).

Επιπλέον: Μισό κιλό τυρί φέτα, 3 κρεμμύδια, 4 ώριμες ντομάτες, σκόρδο, μαϊντανός, λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι.

Ετοιμασία: Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα 2 κρεμμύδια, αφού τα έχουμε κόψει, όπως τα κόβουμε για τη σαλάτα. Τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τις 2 ντομάτες ψιλοκομμένες, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε 5` να βράσουν. (Αν χρειαστεί, βάζουμε νεράκι).

Τοποθετούμε σ' ένα ταψί τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις πιπεριές (έχουμε κόψει σε κύβους τις μελιτζάνες και τις πατάτες, σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια και τις πιπεριές, όπως μας αρέσει). Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι και τα ανακατεύουμε αλευρώνοντάς τα. Αφού τα στρώσουμε στο ταψί, τα βάζουμε στο φούρνο (αναμμένος στο γκριλ) και τ' αφήνουμε έως να μαραθούν (ανακατεύουμε προσεκτικά 2-3 φορές με μια ξύλινη κουτάλα). Τα βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε τη σάλτσα, το τυρί χοντροκομμένο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο λάδι και αφού τ' ανακατέψουμε, τα στρώνουμε στο ταψί. Τέλος, κόβουμε τις 2 ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω απ' τα υλικά.

Ψήνουμε στους 220οC για περίπου 3/4 της ώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ