Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Συνεχίζουν την απεργία οι ναυτεργάτες

Η διοίκηση του Σωματείου Ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής Ρίο - Αντίρριο, εφαρμόζοντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, που ξεκίνησαν από την Παρασκευή, κήρυξε χτες και νέα απεργία, που αρχίζει από σήμερα Κυριακή στις 7 το πρωί.

Η αποφασιστικότητα των ναυτεργατών έριξε στο κενό την επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα τους, που έκτισαν από κοινού κυβέρνηση και εφοπλιστές, χαρακτηρίζοντας την απεργία μέσω του Πρωτοδικείου Πάτρας ως παράνομη και καταχρηστική.

Οι ναυτεργάτες της γραμμής έδεσαν τα πλοία, καθώς είδαν ότι ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έπληξε σημαντικές κατακτήσεις στο συνταξιοδοτικό τους σύστημα, αφού οι ναυτεργάτες αυτής της κατηγορίας πλοίων που ανήκαν στην ανώτερη συνταξιοδοτική βαθμίδα, δηλαδή των ακτοπλόων, με το νέο νόμο κατατάχτηκαν στην κατώτερη, που σημαίνει και μείωση των συντάξεών τους. Διεκδικούν ακόμα αύξηση των συντάξεων στο 80% των συνολικών αποδοχών.

Στο πλευρό των απεργών έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή τα ναυτεργατικά ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, των οποίων μέλη βρίσκονται στο Ρίο και στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ταυτόχρονα, τα δύο ναυτεργατικά σωματεία από την Παρασκευή έχουν στείλει επείγουσα επιστολή προς την ΠΝΟ, απαιτώντας την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κάλυψη της απεργίας, αλλά και για να αποφασίσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ