Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Εκχώρηση αιγιαλού...«Διατάξεις "βόμβα", με τις οποίες ενεργοποιούνται παλαιότερες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση έργων που εκτελέστηκαν χωρίς άδεια ή καθ' υπέρβαση άδειας στον αιγιαλό, στην παραλία ή ακόμη και μέσα στη θάλασσα, περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που πρόκειται να προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή το Νοέμβριο... Με το άρθρο 37 του νέου νομοσχεδίου, παρέχεται εκ νέου σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, οι οποίοι υπέγραψαν με το Δημόσιο συμβάσεις παραχώρησης του αιγιαλού και της παραλίας, η δυνατότητα να υποβάλουν στις Κτηματικές Υπηρεσίες της χώρας δικαιολογητικά για τη νομιμοποίηση παράνομων έργων που εκτέλεσαν στον αιγιαλό, στην παραλία ή στη θάλασσα, πριν από τις 19 Δεκεμβρίου 2001» (Γ. Παλαιτσάκης -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Νίκη «μεταλλαγμένων»: «Οι πολυεθνικές εταιρείες κέρδισαν οριστικά τον πόλεμο για την κυκλοφορία των μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μπορεί να έχασαν χρόνο, αλλά, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, επέβαλαν τελικά την είσοδο των προϊόντων αυτών στην κοινοτική αγορά. Οπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για θέματα υγείας και προστασίας των καταναλωτών επιτρόπου, Ντέιβιντ Μπερν, αμέσως μετά τη δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ του νέου κανονισμού για τα γενετικά μεταλλαγμένα, που αναμένεται τον Νοέμβριο, θα αρχίσει η διαδικασία έκδοσης αδειών κυκλοφορίας των προϊόντων στα κράτη-μέλη» (Κ. Μοσχονάς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Οργισμένος» και «βολεμένοι»: «Ενας πρωθυπουργός μονίμως πλέον "οργισμένος" με τα κείμενα που γράφουν όσοι αρνούνται να αναγνωρίσουν την πολιτική ιδιοφυΐα του, έχει απολέσει, φαίνεται, κάθε δυνατότητα ανάγνωσης της πραγματικότητας που έχει ενώπιόν του. Στην "οργή" του αυτή έχει φυσικά τη συμπαράσταση ουκ ολίγων "βολεμένων" του "εκσυγχρονισμού" που εργάζονται ή περιφέρονται σε διάφορα MME. Αμείλικτη, όμως, η πραγματικότητα» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ