Κυριακή 26 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τώρα με το ΚΚΕ

Εξήντα πέντε αγωνιστές άνθρωποι από την περιοχή Πατησίων - Αχαρνών -Ριζούπολης - Κυψέλης, που στο παρελθόν έδρασαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απευθύνουν κάλεσμα συσπείρωσης για την ενίσχυση του Κόμματος

«Πήραμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε και να καλέσουμε όλους τους παλιούς συντρόφους μας στην περιοχή μας, για να ξαναβρεθούμε και πάλι στους δρόμους τους αγώνα. Να ξαναβρεθούμε στους συνεπείς ταξικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, στα Συνδικάτα, τις Επιτροπές Ειρήνης, καθώς και στις Επιτροπές Εκλογικής Στήριξης του ΚΚΕ, του κόμματος της εργατικής τάξης της χώρας μας, που, παρ' όλες τις πικρίες, τις πιθανές διαφωνίες και επιφυλάξεις μας, αναγνωρίζουμε ότι διατηρεί αυτό τον πρωτοπόρο ρόλο στο κίνημα για τη χειραφέτηση και την ελευθερία του λαού μας και της ανθρωπότητας». Αυτό τονίζουν ανάμεσα στα άλλα εξήντα αγωνιστές, άνθρωποι, που κατά καιρούς έδρασαν από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπαράταξη και δράση, απευθύνουν οι ίδιοι κάλεσμα στους παλιούς συντρόφους για συσπείρωση, προκειμένου να ενισχυθεί και εκλογικά το Κόμμα».

Ολόκληρο το κάλεσμα έχει ως εξής:

Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι,

Ολοι εμείς που απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα, συμμετείχαμε στο μαζικό κίνημα, αγωνιζόμενοι μέσα από τα εργατικά συνδικάτα, το Κόμμα, την ΚΝΕ, τους μαθητικούς και φοιτητικούς συνδικαλιστικούς φορείς, τους Συλλόγους και συσπειρώσεις γύρω από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους Συλλόγους Γυναικών, γενικά μέσα από τους φορείς διεκδίκησης και αγώνα.

Πιστεύαμε στον αγώνα μας, σε αυτό που κάναμε, για να αλλάξει η ζωή όλων των εργαζόμενων ανθρώπων του τόπου μας και όλου του κόσμου και δε μετανιώσαμε ποτέ για αυτή μας τη δράση. Οι αγώνες είχαν θετικά αποτελέσματα για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας. Η συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα μάς έκανε κοινωνικά και ηθικά ευαίσθητους, ικανούς να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Μας συνέδεσε με τις ανάγκες, τις αξίες και τα ιδανικά της πανανθρώπινης προόδου, της ελευθερίας και της χειραφέτησης των ανθρώπων, μας μόρφωσε, μας έκανε πιο ανθρώπινους, πιο δυνατούς, πιο αξιοπρεπείς στη ζωή μας. Η ιστορική πορεία του κινήματος για την αλλαγή της κοινωνίας όμως, δεν είναι ούτε ομαλή, ούτε πάντα ευθύγραμμη. Εχει καμπές, κρίσεις, πισωγυρίσματα.

Σε μια απ' αυτές τις καμπές του αγώνα, πολλοί από μας αποτραβηχτήκαμε από την ενεργό συμμετοχή στο μαζικό κίνημα. Οι λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί ο καθένας ξεχωριστά είναι πολλοί. Σοβαρές και ουσιαστικές διαφωνίες όσον αφορά την κατεύθυνση του κινήματος, απογοήτευση μπρος στις δυσκολίες και την προσωρινή μας ήττα, μπρος στις δυσκολίες και τα προβλήματα της πορείας της προσωπικής ζωής όλων μας, των επαγγελματικών και βιοποριστικών προβλημάτων. Ωστόσο, ο κύριος λόγος ήταν η ανατροπή των κοινωνιών του υπαρκτού σοσιαλισμού και η κρίση του Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος που τη διαδέχτηκε, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του ιμπεριαλισμού της νέας τάξης στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Το πού οδήγησε αυτή η υπεροχή του ιμπεριαλισμού είναι πλέον σε όλους μας γνωστό.

Διατηρήσαμε όμως τις απόψεις μας, συνεχίσαμε να καταλαβαίνουμε τη γύρω μας πραγματικότητα. Συνεχίσαμε, παρά την απογοήτευση και τις πικρίες πολλών από μας, να ενδιαφερόμαστε για την κατάσταση του κινήματος, για τα προβλήματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού μας και όλης της ανθρωπότητας. Συνεχίσαμε να σκεφτόμαστε, να κρίνουμε, να συζητάμε και να διαδίδουμε αυτά που θεωρούμε σωστά στους φίλους και τον προσωπικό μας κύκλο, στα παιδιά μας, στους συναδέλφους μας.

Σήμερα εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δεν αρκεί πια να έχουμε απλώς τις απόψεις μας μόνοι μας, ιδιωτικά, απομονωμένοι απ' το λαϊκό κίνημα, που αρχίζει και πάλι να αναπτύσσεται κάτω από την πίεση πρωτόγνωρων πια προβλημάτων και κινδύνων για το λαό μας και την ανθρωπότητα. Τα προβλήματα δε θα λυθούν από μόνα τους μέσα στις κατ' ιδίαν συζητήσεις και την κριτική. Χρειάζεται δράση, αγώνας, αντίσταση ενάντια σε όλα αυτά που συμβαίνουν και που, εμείς το ξέρουμε καλά, έχουν κοινωνικό, ταξικό υπόβαθρο και αιτία.

Συναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι,

Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε και να καλέσουμε όλους τους παλιούς συντρόφους μας στην περιοχή μας, για να ξαναβρεθούμε και πάλι στους δρόμους του αγώνα.

Είναι πια καιρός να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Τα μόνα που έχει να μας προσφέρει η σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία είναι η συνεχής υποβάθμιση της ζωής μας, το στένεμα του ορίζοντα και το κλείσιμο στον εαυτό μας, ο ατομικισμός, ο χυδαίος καταναλωτισμός, οι ψεύτικες διαφυγές μέχρι την ώρα της κρίσης. Πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν υπάρχουν άλλοι για "να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά" για λογαριασμό μας. Εμείς, μαζί και με τους άλλους εργαζόμενους με τις αδυναμίες μας, τα προβλήματά μας, τις έγνοιες και τις σκοτούρες μας, τους καημούς και τις χαρές μας, τις σκέψεις μας, μπορούμε να αντισταθούμε, να αλλάξουμε τα πράγματα.

Να ξαναβρεθούμε στους συνεπείς ταξικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, στα Συνδικάτα, τις Επιτροπές Ειρήνης, καθώς και στις Επιτροπές Εκλογικής Στήριξης του ΚΚΕ, του κόμματος της εργατικής τάξης της χώρας μας, που, παρ' όλες τις πικρίες, τις πιθανές διαφωνίες και επιφυλάξεις μας, αναγνωρίζουμε ότι διατηρεί αυτό τον πρωτοπόρο ρόλο στο κίνημα για τη χειραφέτηση και την ελευθερία του λαού μας και της ανθρωπότητας. Στα μακριά μοναχικά χρόνια που πέρασαν, σκεφτήκαμε πολύ, τα συζητήσαμε όλα μεταξύ μας, διεξοδικά και πολλές φορές. Τα προβλήματα όμως δε λύνονται μόνο με τη συζήτηση. Χρειάζεται δράση, χρειάζεται το σύγχρονο Λαϊκό Μέτωπο, χρειάζεται άνοδος της ποιότητας και του αριθμού των φορέων και οργάνων του, χρειάζεται ενίσχυση της λαϊκής πάλης με κάθε τρόπο, σε όλα τα επίπεδα.

Είναι πια καιρός να «θάψουμε» τις πικρίες και απογοητεύσεις μας, να τις κάνουμε ακόμη κι αυτές πηγές γνώσης, πείρας και δύναμης, να βαδίσουμε μπροστά.

Μέσα στον αγώνα θα «βρούμε κι εμείς τον εαυτό μας», θα ξεφύγουμε από την γκρίνια, την απογοήτευση, από το κλείσιμο και την ιδιώτευση που μας επιβάλλουν τα καπιταλιστικά Μέσα Ενημέρωσης και οι βλακώδεις σειρήνες του γυάλινου κόσμου του νεοταξικού ιμπεριαλισμού. Μέσα στον αγώνα θα νιώσουμε και πάλι «ζωντανοί», δημιουργικοί, ικανοί να αλλάξουμε τη ζωή και τον κόσμο. Μόνο η συλλογική αγωνιστική δράση εξυψώνει τους ανθρώπους, τους κάνει να ξεπερνάνε τους εαυτούς τους, να ανακαλύπτουν και να δημιουργούν καινούρια πράγματα, να πλαταίνουν και να βαθαίνουν τους ορίζοντές τους. Μόνο η καθημερινή μαζική δράση όλων εμάς, των εργαζομένων συνολικά, θα κάνει τη ζωή καλύτερη. Η διαφορά η δικιά μας από τους άλλους ανθρώπους είναι στο ότι, λόγω της παλιότερης συμμετοχής μας στο κίνημα, αυτό το ξέρουμε ήδη καλά μέσα μας, το έχουμε ζήσει, είναι εσωτερική μας ανάγκη που μας ταλαιπωρεί και μας αναπτύσσει ταυτόχρονα.

Ας μην «κρυβόμαστε» άλλο λοιπόν, ας μην προσπαθούμε να ξεφύγουμε απ' ό,τι καλύτερο έχουμε μέσα μας. Ας συμπαραταχτούμε πιο ενεργά και καθημερινά με το μαζικό λαϊκό κίνημα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να γίνει πιο ορατή η προοπτική της συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία, που είναι η επιταγή των καιρών μας, η ανάγκη για το σήμερα και το αύριο της χώρας και του λαού μας, για μια καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους της χώρας μας και όλης της ανθρωπότητας!

Με την πείρα μας, τις σκέψεις μας, τις παρατηρήσεις μας και πάνω απ' όλα με την ενεργό συμμετοχή μας, να συμβάλουμε στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, απαραίτητη προϋπόθεση για να βελτιωθεί η κοινωνική ατμόσφαιρα, να δεχτεί ισχυρό πλήγμα ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία, για να δοθεί νέα πνοή στους αγώνες του λαού μας για την κοινωνική προόδο, για το σοσιαλισμό.

Αδαμάκος Μάνθος, εκπαιδευτικός, Αλεξόπουλος Πέτρος, ιδιωτ. υπάλληλος, Αναστασόπουλος Στάθης, υδραυλικός, Αντωνίου Ελένη, εκπαιδευτικός, Αργυρίου Νίκος, οικοδόμος, Βουγιούκας Γιώργος, οικοδόμος, Γιαζιτζή Βίκυ, ιδιωτ. υπάλληλος, Γιαζιτζής Μάκης, ηλεκτρολόγος, Γράβος Σπύρος, γυψαδόρος, Γρηγορίου Χαράλαμπος, οικοδόμος, Δαμιανόγλου Ασπα, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, Ζαμπούκος Δημήτρης, υδραυλικός, Ζαμπούκος Ιωάννης, ηλεκτρολόγος, Ζαμπούνη Μαντώ, ιδιωτ. υπάλληλος, Ζιώγας Δημήτρης, ιδιωτ. υπάλληλος, Ιωαννίδου Μαρία, οικιακά, Καλομοίρη Ελένη, ιδιωτ. υπάλληλος, Καμπίτσης Γεράσιμος, ιδιωτ. υπάλληλος, Κάντζας Κώστας, χειριστής εκσκαφέων, Καραγιαννίδου Θοδώρα, γραφίστρια, Καυκαλέτος Τάσος, μεσίτης, Κολιού Ευαγγελία, ιδιωτ. υπάλληλος, Κούκουρα Ελένη, δημ. υπάλληλος, Κουλούρη Σταυρούλα, εκτελωνίστρια, Κυριαζή Ανδριανή, οικιακά, Κυριακόπουλος Βασίλης, συνταξιούχος, Κυρίτση Χαρούλα, ιδιωτ. υπάλληλος, Κωνσταντινίδης Γιώργος, επιπλοποιός, Κώτση Αλεξία, ιδιωτ. υπάλληλος, Λέντζας Φίλιππος, δικηγόρος, Λιακόπουλος Κων/νος, καθηγ. Πολυτεχνείου, Μάλη Παναγιώτα, δημ. υπάλληλος, Μαυρίδου Ευαγγελία, ανθοπώλης, Μεϋσίου Εφη, ιδιωτ. υπάλληλος,Μπομπέτση Γερασιμούλα, οικιακά, Νικολάου Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος, Μίκος Νίκος, εμποροϋπάλληλος, Μπαγιώργος Νίκος, ιδιωτ. υπάλληλος, Μπαρνάρας Νίκος, εργάτης Τύπου, Μπιστόλας Τάσος, υπαλ. «Ολυμπιακής», Μπομπέτσης Βασίλης, προγραμματιστής, Μπότση Μόσχα, ιδιωτική υπαλληλος, Νικητοπούλου - Καμπίτση Αννα, οικιακά, Νικολοπούλου Αννα, οικιακά, Ξαρχάκος Κωνσταντίνος, υδραυλικός, Οικονόμου Αγγελος, ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος, Παλαιολόγος Ανδρέας, τυπογράφος, Παπαγεωργίου Κέλυ, τραπεζικός υπάλληλος, Παπασπύρος Γιάννης, εργάτης, Πετρή Βασιλική, λογίστρια, Πουλόπουλος Θανάσης, οικοδόμος, Πράττα Ελένη, καθηγήτρια, Σιλβέστρος Βίκτωρ, εργάτης, Ταξιάρχης Βασίλης, συνταξιούχος οικοδόμος, Ταστάνης Γιώργος, ιδιωτ. υπάλληλος, Τζούδας Παντελής, ποιητής, Τοπιντζής Γιώργος, γραφίστας, Τριχάς Ανδρέας, έμπορος, Τσιβόλας Δημήτρης, οικοδόμος, Τσουκαλά Καλλιόπη, συνταξιούχος, Φουτσίτζη Τζένη, ιδιωτ. υπάλληλος, Φωτοπούλου Σίσσυ, ηθοποιός, Χάιδος Ηλίας, ελαιοχρωματιστής, Χήρας Γιάννης, ιδιωτ. υπάλληλος, Χρήστου Αφροδίτη, εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ