Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΙΝΑΣ
Διπλό πλήγμα του Εγκέλαδου

ΠΕΚΙΝΟ.--

Κατεπείγουσες εκκλήσεις για αποστολή σκηνών, ώστε να αντέξουν στο βαρύ κρύο, απηύθυναν χτες οι κάτοικοι της επαρχίας Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα, που επλήγη από δίδυμους σεισμούς το βράδυ του Σαββάτου -- μεγέθους αντίστοιχα 6,1 και 5,8 στην κλίμακα Ρίχτερ -- και θρηνούσε τουλάχιστον 9 νεκρούς και 43 τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα». «Χρειαζόμαστε σκηνές επειγόντως», είπαν στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο κάτοικοι της περιοχής, όπου αναφέρεται ότι κατέρρευσαν εκατοντάδες σπίτια σε πολλά χωριά.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές κυβερνητικές εκτιμήσεις, οι οικονομικές ζημίες από το δίδυμο πλήγμα του Εγκέλαδου εγγίζουν τα 327 εκατομμύρια γουόν (37,4 εκατ. ευρώ), ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι ζημιές σε 46.000 νοικοκυριά. Το «Νέα Κίνα» αναφέρει ότι 14.332 σπιτια έχουν ισοπεδωθεί και πάνω από 16.000 ζώα είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν.

Ο πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο διέταξε «κατεπείγουσα και πλήρη» αντίδραση από πλευράς κυβερνητικών υπηρεσιών, οι οποίες διέθεσαν κατ' αρχήν 7 εκατ. γουόν (περίπου 843.000 ευρώ) για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ