Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Απεγνωσμένες προσπάθειες καταβάλλονται προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο έξι εστίες πύρινης λαίλαπας στη Νότια Καλιφόρνια, που ήδη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους. Η φωτιά απειλεί πολλές κατοικημένες περιοχές, χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ 200 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.

ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ.-- Χιλιάδες διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Τζαμάικα, απέκλεισαν το αεροδρόμιο και έστησαν οδοφράγματα, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία, που κόστισε τη ζωή σε δύο ηλικιωμένους, ένα ταξιτζή και ένα εφημεριδοπώλη, που «δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ» από τους αστυνομικούς.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Μια 17χρονη έχασε τη ζωή της και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από σφαίρες κατά τη διάρκεια ένοπλης σύρραξης ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και τα σώματα δημοσίας τάξης στο Γκονέβ, περίπου 170 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας της Αϊτής.

ΜΟΣΧΑ.-- Στη φυλακή οδηγήθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου YUKOS, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που κατηγορείται για «απάτη και φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας». Αναλυτές σημειώνουν ότι υπάρχουν και πολιτικά κίνητρα πίσω από τη φυλάκισή του.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Υποστηριχτές του κόμματος της Ινδονήσιας προέδρου Μεγκαβάτι Σουκαρνοπούτρι επιτέθηκαν και σκότωσαν προχτές δύο μέλη του αντιπολιτευόμενου κόμματος Γκολκάρ στην ινδονησιακή νήσο Μπαλί. Οι αιματηρές ταραχές προβλέπεται να πάρουν περαιτέρω διαστάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενόψει των προγραμματισμένων για τον Απρίλη προεδρικών εκλογών...

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί και δύο πολίτες σκοτώθηκαν την Κυριακή από επίθεση μαοϊκών ανταρτών στο Νοτιοδυτικό Νεπάλ την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες. Δεν έγινε γνωστό αν υπήρξαν απώλειες από πλευράς ανταρτών. Ο εμφύλιος, που έχει κοστίσει τουλάχιστον 8.000 ζωές στη χώρα των Ιμαλαΐων, εξακολουθεί να μαίνεται.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Οι αρχές της Αυστραλίας συνέλαβαν χτες στο Σίδνεϊ το Γάλλο πολίτη Βιλ Βιρζίλ Μπριγκίτ και τον απέλασαν βάσει πληροφοριών των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών πως είχε εκπαιδευτεί με τρομοκράτες στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν...

ΡΩΜΗ.-- Σύμφωνα με απόφαση δικαστή απομακρύνθηκε ο Σταυρός από αίθουσα νηπιαγωγείου στην πόλη Λ' Ακίλα. Η απόφαση έχει προκαλέσει σάλο στην Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ