Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγορεύσεις για Θ. Σερίφη και Κ. Τέλιο

Με τις αγορεύσεις της Ελένης Μπουλιέρη, του Σπ. Ράπτη και του Γ. Ζουλά, συνηγόρων υπεράσπισης του Θ. Σερίφη, καθώς και του Ν. Πρωτέκδικου, συνηγόρου υπεράσπισης του Κ. Τέλιου, ολοκληρώθηκε η χτεσινή μέρα της δίκης της «17Ν».

Οι συνήγοροι του Θ. Σερίφη υποστήριξαν πως ο πελάτης τους μπήκε στη «17Ν» για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους αλλά διαφώνησε και αποχώρησε από το 1993 κι έκτοτε ζει απολύτως νόμιμα, χωρίς να έχει τελέσει αξιόποινες πράξεις. Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκαν ότι έχει μεταμεληθεί ειλικρινά και στήριξαν αυτό τον ισχυρισμό στο γεγονός ότι ο Θ. Σερίφης έχει αποχωρήσει από την οργάνωση, έχει ομολογήσει προανακριτικά και για τον εαυτό του και για συντρόφους του και δεν έχει ανακαλέσει τις ομολογίες του στο ακροατήριο, όπου μίλησε μόνο για τον εαυτό του. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν «να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της επίδειξης μετά το έγκλημα καλής συμπεριφοράς».

Αναφορικά με τον Κ. Τέλιο ο συνήγορός του, Ν. Πρωτέκδικος, χαρακτήρισε τον πελάτη του μέλος της «17Ν» χωρίς ρόλο για όσο διάστημα ήταν σε αυτήν. Σημείωσε δε ότι από την οργάνωση ο κατηγορούμενος αποχώρησε το 1992 κι έκτοτε δεν είχε καμία σχέση, ενώ στις ενέργειές της συμμετείχε γιατί «υπήρξε δέκτης σοβαρότατων απειλών κατά της ζωής του». Επίσης, αξιοποιώντας το γεγονός ότι ο Κ. Τέλιος παραδόθηκε στις αρχές πριν διαταχθεί η σύλληψή του και ομολόγησε ό,τι ήξερε, καθώς και ότι συμμετείχε στη «17Ν» μέχρι το 1992, ζήτησε την απαλλαγή του πελάτη του από κάθε ποινή με την υπαγωγή του στις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 1916/90 - που ίσχυε τότε - βάσει του οποίου «όποιος διέπραξε εγκλήματα που αναφέρονται στον παρόντα νόμο ή άλλα συναφή προς αυτά απαλλάσσεται από κάθε ποινή, αν πριν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του αποχωρήσει από την ομάδα ή την Οργάνωση και δώσει πληροφορίες για τα πρόσωπα, την οργανωτική δομή και τη δραστηριότητά τους και κατ' αυτόν τον τρόπο συντελέσει στην εξάρθρωσή τους». Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει διαφορετικά ο Ν. Πρωτέκδικος ζήτησε να αναγνωριστούν για τον Κ. Τέλιο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ