Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Απέργησαν παρά τον αστυνομικό κλοιό

Πάλι με αστυνομικές δυνάμεις - αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη - προσπάθησαν χτες η κυβέρνηση και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΥΑΘ να «σπάσουν», χωρίς επιτυχία, την απεργιακή κινητοποίηση των διπλωματούχων μηχανικών του Δημοσίου που εδώ και δύο περίπου μήνες αγωνίζονται για την υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τον κλάδο που αφορούν μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα.

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί πραγματοποιώντας νέα τρίωρη στάση εργασίας συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της ΕΥΑΘ ΑΕ, προκειμένου με τη δυναμική τους παρουσία να ματαιώσουν δημοπρασία προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. Εκεί συνάντησαν σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις που είχε καλέσει η διοίκηση της ΕΥΑΘ προκειμένου να πραγματοποιήσει με κάθε τρόπο το διαγωνισμό, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρός της αρνούνταν να συναντήσει το προεδρείο της ΕΜΔΥΔΑΣ, αλλά και του ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Τελικά, βέβαια η δημοπρασία δεν έγινε, ενώ η ΕΜΔΥΔΑΣ κατήγγελλε τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ και τον προειδοποίησε να τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την επαναδημοπράτησή του και να μην επιχειρήσει, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν, τη νομιμότητα με αποτέλεσμα τα έργα της εταιρίας να εκτελούνται από συγκεκριμένο και περιορισμένο αριθμό εργοληπτικών επιχειρήσεων σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ