Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκληματικές οι ευθύνες

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ υπογραμμίζει: Πριν ακόμα κοπάσουν οι αντιδράσεις και η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής από τη νέα προεκλογική κοροϊδία, περί δημοπράτησης των αρδευτικών και αποστραγγιστικών έργων, διά στόματος της υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση. Πριν κοπάσουν οι θριαμβολογίες της νέας προεκλογικής κοροϊδίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου. Και λίγες μέρες μετά την επίσκεψη κυβερνητικών πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ. Αποδείχτηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Με την πρώτη δυνατή βροχή, αποδείχτηκε σε όλο της το μεγαλείο η παντελής έλλειψη στοιχειωδών έργων προστασίας, από ένα συνηθισμένο φυσικό φαινόμενο.

Η ΝΕ Αρτας σημειώνει ότι οι παραπάνω εμπαίζουν τον αρτινό λαό τα τελευταία χρόνια, υποσχόμενοι ότι θα πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα, που ποτέ δεν έγιναν... Στις τελευταίες καταστροφές, οδήγησαν η ανυπαρξία και κακή λειτουργία αντλιοστασίων (Φιδοκάστρου, Πέτρας - Στρογγύλης), η έλλειψη κρατικού φορέα διαχείρισης του στραγγιστικού δικτύου, η έλλειψη ουσιαστικής συντήρησης των υπαρχόντων υποτυπωδών στραγγιστικών.

Η ΝΕ Αρτας του Κόμματος πιστεύει ότι είναι επιτακτικά αναγκαία η ταχύτατη και πλήρης αποζημίωση των ζημιών των σπιτιών, βιοτεχνιών και καταστημάτων, ο έλεγχος για τη διαπίστωση της ασφάλειας των κτιρίων της περιοχής. Καθοριστικής σημασίας, όμως, είναι τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή σχεδιασμός για τη συνολική και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων. Τη διάνοιξη φυσικών ρεμάτων, την εξασφάλιση επαρκών ελεύθερων χώρων και ειδικά έργα, με δέσμευση των απαιτούμενων κονδυλίων.

Οι μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες απαιτούν, άμεσα, να αποζημιωθούν στο 100% η παραγωγή, το φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και οι αγροτικές εγκαταστάσεις. Να επιχορηγηθεί ο ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να παγώσουν τα χρέη προς την ΑΤΕ και να δοθούν επαρκή νέα δάνεια με ευνοϊκούς όρους, ώστε να συνεχιστεί η αγροτική δραστηριότητα.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ θεωρεί ότι η αγωνιστική διεκδικητική παρουσία των κατοίκων είναι ο μόνος δρόμος και τρόπος προστασίας τους από επόμενες καταστροφές. Οι ερχόμενες εκλογές είναι ευκαιρία να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική και οι πολιτικοί της εκφραστές. Είναι ανάγκη να υπερψηφιστούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ