Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
«Στο πόδι» ενάντια στις αυθαιρεσίες του ΟΛΠ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, ενάντια στην καταστροφή ελεύθερων χώρων του δήμου στο λιμάνι

Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Περάματος
Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Περάματος
«Στο πόδι» βρίσκεται ο λαός του Περάματος για να γλιτώσει ζωτικούς χώρους της πόλης από τις... ορέξεις του ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος λογαριάζει να μετατρέψει συνολικά τις παράκτιες περιοχές των παραλιακών δήμων της Β' Περιφέρειας του Πειραιά σε μάντρες για τα εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερς) των πολυεθνικών.

Η πρώτη αγωνιστική απάντηση δίνεται σήμερα. Με πρωτοβουλία της αγωνιστικής δημοτικής κίνησης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο, διοργανώνεται συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων του δήμου και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο χώρο του «Αρμού», ο οποίος βρίσκεται στο ανατολικό παραλιακό άκρο της πόλης και ήδη ο ΟΛΠ έχει αρχίσει να τον καταστρέφει με επιχωματώσεις και ανέγερση υψηλού τσιμεντένιου τείχους.

Στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή μια σειρά συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων της πόλης όπως ο σύλλογος των αλιέων, η Εστία της γυναίκας κ.ά.

Οπως αποκαλύπτεται σε ανακοίνωση που έχει εκδώσει η δημοτική κίνηση, ο ΟΛΠ καταπατώντας μια σειρά δικαστικών αποφάσεων και χωρίς την έγκριση καμιάς αρμόδιας δημόσιας αρχής, έχει εισβάλλει στο χώρο του «Αρμού» από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, μπαζώνει και μαντρώνει το χώρο αυτό, υποβαθμίζοντας και αλλοιώνοντας ραγδαία το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, προκειμένου να δημιουργήσει τη λεγόμενη τρίτη προβλήτα σταθμού κοντέινερς. Την «πόρτα» στον ΟΛΠ έχει ανοίξει η ίδια η δημοτική αρχή της πόλης και ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος, ο οποίος εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκειται για σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή εκτελεί φτάνοντας στο σημείο «ακόμη και της παραχάραξης των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου»!

«Το γεγονός - συνεχίζει η ανακοίνωση - ότι η δημοτική αρχή έχει συμφωνήσει με αδιαφανείς διαδικασίες με τον ΟΛΠ για την κατασκευή της τρίτης προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων, η οποία έχει ξεκινήσει, φαίνεται και από μια σειρά άλλες ενέργειες και παραλείψεις για τις οποίες χρωστάει και τις ανάλογες απαντήσεις».

Η δημοτική κίνηση καλεί ακόμα και τώρα τη δημοτική αρχή να αλλάξει στάση και να στηρίξει τους αγώνες των Περαματιωτών ενάντια στις αυθαιρεσίες του ΟΛΠ. Καλεί επίσης όλους τους δημότες να δώσουν σήμερα το απόγευμα μαζικά το αγωνιστικό τους παρών «για να μη χαθούν όσα κερδίσαμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ