Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Σώοι οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι

Από την ώρα της διάσωσης

Associated Press

Από την ώρα της διάσωσης
ΜΟΣΧΑ.- Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν ζωντανούς μετά από έξι μέρες τους 11 από τους 13 Ρώσους ανθρακωρύχους, που παρέμεναν εγκλωβισμένοι από την περασμένη Πέμπτη σε πλημμυρισμένη στοά ορυχείου στο Νοβοσαχτίνσκ, στη νότια Ρωσία.

Τα συνεργεία εντόπισαν τους ανθρακωρύχους σε στοά, στην οποία κατέφυγαν όταν πλημμύρισε η στοά τους από τα νερά υπόγειας λίμνης, την περασμένη Πέμπτη. Οι διασώστες κατόρθωσαν να σκάψουν σήραγγα μήκους 57 μέτρων από ένα γειτονικό ορυχείο για να φθάσουν στους 13 ανθρακωρύχους, καθοδηγούμενοι από μήνυμα που είχαν χαράξει οι ανθρακωρύχοι στους τοίχους της στοάς. Τα συνεργεία διάσωσης είχαν βαφτίσει, μάλιστα, τη σήραγγα «τούνελ της ελπίδας». Από τους 13 ανθρακωρύχους, ένας βρέθηκε νεκρός, ενώ άλλος ένας εξακολουθεί να αγνοείται.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, άλλοι πέντε ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο ανθρακωρυχείο Τσεντραλνάγια, στην πόλη Παρτιζάνσκ, στη Σιβηρία. Κατά τη στιγμή της έκρηξης στο ορυχείο, εργάζονταν στις υπόγειες στοές του ορυχείου 71 ανθρακωρύχοι. Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή μεθανίου σε βάθος 750 μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ