Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Αύριο στις κομματικές οργανώσεις όλης της χώρας ηχεί το σύνθημα της εκκίνησης της δίμηνης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η πρώτη μέρα μπορεί και πρέπει να σκιαγραφήσει την επιτυχημένη πορεία και έκβαση αυτής της μεγάλης μάχης, από τα αποτελέσματα της οποίας εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό η δυνατότητα του Κόμματός μας να ανταποκριθεί με επιτυχία στα πολλά και σύνθετα καθήκοντα των καιρών.

Η προετοιμασία έχει ήδη γίνει. Τα κουπόνια βρίσκονται ήδη στα χέρια μελών και φίλων του Κόμματος. Οι στόχοι έχουν τεθεί και είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι και το κυριότερο φαίνεται πως υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για την επίτευξή τους. Αρκεί, τώρα πια, να ριχτούμε στη μάχη με αποφασιστικότητα και δυναμισμό, χωρίς δισταγμούς και χωρίς αναβολές. Οι ώρες που μεσολαβούν έως το πρώτο κλείσιμο ας αφιερωθούν στην κάλυψη των στόχων της πρώτης μέρας. Κάτι που θα δώσει ώθηση και δυναμική για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα, που θα συμβάλει στην εδραίωση ενός κλίματος αισιοδοξίας που ήδη υπάρχει.

Η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης μάς είναι γνώριμη. Υπάρχει πλούσια συσσωρευμένη εμπειρία από αντίστοιχες που δώσαμε στο παρελθόν. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες αυτής της περιόδου, που είναι προεκλογική, που ήδη ξεδιπλώνεται μια πλατιά πολιτική εξόρμηση, ενώ έχουν μεσολαβήσει σημαντικοί αγώνες με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, αξιοποιούμε τη θετική εμπειρία, τις πρωτοβουλίες που απέδωσαν στο παρελθόν και συγχρόνως αξιοποιούμε και τους νέους δεσμούς που έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με εργαζόμενους, με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Απευθυνόμαστε παντού, στον καθένα. Σε όσους αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ ένα συνεπή, αταλάντευτο σύμμαχο και υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, σε όσους επικροτούν και υιοθετούν την πολιτική του θέση και πρόταση, αλλά και σε όσους μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί του, κατανοούν όμως την ανάγκη ενίσχυσής του έτσι ώστε να μπορεί από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει τη δράση του.

Η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης δεν είναι μια ακόμα μάχη. Εντάσσεται οργανικά στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουμε για την εκλογική ισχυροποίηση του Κόμματός μας και την αποδυνάμωση των εταίρων του δικομματισμού στις επικείμενες εκλογές. Κατά συνέπεια το κουπόνι δεν πρέπει να λείπει από τις συναντήσεις και το διάλογο που αναπτύσσουμε με συναδέλφους, γνωστούς και συγγενείς. Από τις συσκέψεις για τη συγκρότηση εκλογικών επιτροπών. Από τις μαζικές δραστηριότητες κάθε οργάνωσης. Η οικονομική και η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, η μαζικοποίηση των γραμμών του, η προσπάθεια για τη συστράτευση κι άλλων στην υπόθεση της συγκρότησης του λαϊκού μετώπου είναι στόχοι αλληλένδετοι.

Η εμπειρία μάς δείχνει το δρόμο, οι δυνατότητες υπάρχουν και μένει να τις αξιοποιήσουμε. Οι εργαζόμενοι δε θα αρνηθούν ούτε αυτή τη φορά τη συνεισφορά τους. Αρκεί να τους τη ζητήσουμε. Σήμερα, τώρα, όλοι στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης για να μπορέσουμε από την πρώτη μέρα να μιλήσουμε για την επιτυχία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ