Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Φοβού τους «δώρα φέροντας»!

Γ. Λιάνης και Βάσω Παπανδρέου επισκέπτονται ως «Μαυρογιαλούροι» την περιοχή και δίνουν τάματα για να πάρουν ψήφους

Η κυβερνητική επιχείρηση αλλαγής του δυσμενούς για το ΠΑΣΟΚ «πολιτικού κλίματος», που επικρατεί στη Θεσσαλία, «καλά κρατεί» κι όσο πλησιάζουμε προς τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη στέλνονται σ' αυτή την «εχθρική», για την κυβέρνηση, περιοχή για να δώσουν τάματα, για να πάρουν ψήφους υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

Οι «απεσταλμένοι» του Σημίτη θυμίζουν τον κινηματογραφικό Μαυρογιαλούρο, υποσχόμενοι τα πάντα. Από την άμεση καλυτέρευση της ζωής στο χωριό, μέχρι τη θρυλική, πλέον, εκτροπή του Αχελώου, που επί 20 έτη συνεχώς αρχίζει και ουδέποτε τελειώνει.

Οι τελευταίοι κυβερνητικοί επισκέπτες είναι, προχτές, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Λιάνης και, χτες, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου.

Ιδια πρόσωπα, ίδιες υποσχέσεις

Με το που πάτησε το πόδι στη Λάρισα, ο Γ. Λιάνης άρχισε τις υποσχέσεις. Εκφράζοντας τη διαφωνία του που η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας δε χαρακτηρίστηκε ολυμπιακή πόλη - μέγας πολιτικάντης, γαρ - άρχισε ν' απαριθμεί τα έργα που θα γίνουν στο νομό, προκειμένου να... αντισταθμίσουν αυτή την «παράλειψη».

Υποσχέθηκε πολλά - γνωρίζει, άλλωστε, ότι «το τάμα δε χαλάει σπίτια» - από το στέγαστρο και τον χλοοτάπητα στο Αλκαζάρ, μέχρι την κατασκευή αθλητικών κέντρων και κλειστών γυμναστηρίων σε επαρχιακές πόλεις του νομού. Εταξε ακόμα ότι, μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2004», θα γίνουν, μέχρι το 2007, πέντε γήπεδα 5Χ5, 12 γήπεδα μπάσκετ, 11 κλειστά γυμναστήρια, 8 κλειστά κολυμβητήρια, δίκτυο προπονητηρίων κ.ά.

Το «σόου - Λιάνη» δεν περιλάμβανε μόνο τάματα, αλλά και «πανηγύρια», όπως ήταν η εκδήλωση για την Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης και «χάλασε», καθώς βρέθηκαν εκεί φοιτητές, οι οποίοι, αντί να επευφημούν τον «δώρα φέροντα» υφυπουργό, αποδοκίμασαν τη «φιέστα», εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε μια Ολυμπιάδα της ντόπας, της μίζας και του μπετόν.

Βεβαίως, οι Λαρισαίοι κι όλοι οι Θεσσαλοί γνωρίζουν ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις και δη από στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είναι «έπεα πτερόεντα». Αλλωστε, τα ίδια και περισσότερα έργα είχε ξανατάξει ο Γ. Λιάνης, πάλι ως υφυπουργός Αθλητισμού, επισκεπτόμενος το 1994 τη Λάρισα, αλλά τίποτα - ή ελάχιστα - από τα τάματα υλοποιήθηκαν.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι το ρεπορτάζ που είχαν τότε οι τοπικές εφημερίδες είναι, σχεδόν, το ίδιο με το τωρινό, καθώς αναφέρεται σε ίδια έργα, αλλά και στα ίδια πρόσωπα, αφού η επανυφυπουργοποίηση του Γ. Λιάνη, ξανάφερε κοντά του και σε πόστα, τοπικούς και άλλους παράγοντες που είχαν, για κάποιο καιρό, παραμεριστεί.

Τάματα και από τη Βάσω

Από χτες στη Θεσσαλία βρίσκεται και η Βάσω Παπανδρέου, τάζοντας κι αυτή «λαγούς με πετραχήλια». Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μιλώντας στον τοπικό Τύπο, υποσχέθηκε ότι, οσονούπω, ξεκινάει η κατασκευή της σήραγγας των Τεμπών και του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (γνωστότερου ως Ε - 65), ενώ σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται ο ταμιευτήρας της Κάρλας. Και, φυσικά, δεν ξέχασε να υποσχεθεί την εκτροπή του Αχελώου - τι ΠΑΣΟΚ θα ήταν αν δεν το έκανε; - οριοθετώντας την ολοκλήρωση του έργου το 2008.

Βεβαίως, οι Θεσσαλοί ούτε «λωτοφάγοι» είναι για να ξεχνούν ποιοι τους υπόσχονται και γιατί, ούτε «μύγες χάφτουν» για να πιστέψουν τις προεκλογικές υποσχέσεις της Βασούλας. Τούτη τη φορά η ψήφος τους θα είναι πολύ «ακριβή» κι «ακριβοθώρητη» για το ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ