Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Προβλήματα στην εγκατάσταση των Πόντιων

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας - Πρόνοιας

Σημαντικά προβλήματα αναφορικά με την υλοποίηση του έργου διαμόρφωσης περιοχής για την εγκατάσταση των Ποντίων έχουν προκύψει στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης, όπως σημειώνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης προς τους υπουργούς Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη και Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανή.

Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση, στην Αλεξανδρούπολη έχει εγκριθεί από το 1997 τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο εκτάσεως 300 στρεμμάτων για τη μόνιμη εγκατάσταση Ποντίων. Ωστόσο έχουν ανακύψει ορισμένα σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην υλοποίηση του έργου. Και συγκεκριμένα οι βουλευτές αναφέρουν: «Οι παλιννοστούντες Πόντιοι διαπίστωσαν ότι από τα 300 στρέμματα του ρυμοτομικού σχεδίου, τα 150 στρέμματα ανήκουν σε έκταση δάσους, άρα δεν μπορεί η μισή τουλάχιστον περιοχή να καλύψει τις στεγαστικές τους ανάγκες».

Δεύτερο σημαντικό πρόβλημα, σημειώνουν οι δύο βουλευτές είναι ότι «στη συγκεκριμένη περιοχή, μετά από έγκριση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, έχει αρχίσει από τον ανάδοχο η εκτέλεση των απαραίτητων έργων υποδομής ασφαλτόστρωσης και ύδρευσης. Παρ' ότι όμως έχει αρχίσει η υλοποίηση αυτών των έργων, δεν έχει εγκριθεί ακόμη η αποχέτευση των όμβριων και των ακάθαρτων, η οποία πρέπει να προηγείται της ασφαλτόστρωσης των δρόμων. Εάν δε γίνει η αποχέτευση όμβριων και ακάθαρτων θα παρατηρηθεί το γνωστό φαινόμενο να κατασκευάζονται οι δρόμοι και εκ των υστέρων να σκάβονται ξανά για να περάσουν οι σωλήνες της αποχέτευσης».

Τέλος, σε αυτή την περιοχή «έχουν εγκατασταθεί περίπου 25 οικογένειες Ποντίων σε παραπήγματα τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα για να εκτελεστούν τα έργα. Παρότι υπήρξε δέσμευση από τον προηγούμενο ΓΓ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης ότι θα απομακρυνθούν άμεσα οι 25 οικογένειες και θα εγκατασταθούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας - Πρόνοιας:

  • Προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να κατασκευαστεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό έργο στη συγκεκριμένη περιοχή.
  • Πότε προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο και πόσα οικόπεδα θα διατεθούν τελικά στους δικαιούχους;
  • Θα παρθούν μέτρα ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι λίγες οικογένειες που έχουν εγκατασταθεί εκεί ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ