Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΙΚΑ
Απεργίες για ασφάλιση και αποδοχές

Με την 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ - αρχίζει αύριο - ξεκινά νέα βδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας. Την απόφαση για την απεργία (3-4 Νοέμβρη 2003) των γιατρών του ΙΚΑ πήρε η ΑΔΕΔΥ μετά και την τελευταία - την έβδομη στη σειρά - καταδικαστική απόφαση των δικαστηρίων, εδώ και δυο χρόνια που οι γιατροί του ΙΚΑ ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, με κεντρικό αίτημα την άμεση ασφάλιση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών, που έχουν ασφαλιστεί στο ΤΣΑΥ προ της 31.12.1992, καθώς και αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμου με υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς των μόνιμων γιατρών του νόμου 3163/55.

  • Αποφάσεις για τη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη, πήρε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όπως και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Επίσης αποφάσισαν 48ωρη απεργία για τις 20-21 Νοέμβρη 2003 με οικονομικά αιτήματα.

Σε νέες κινητοποιήσεις, με 48ωρη απεργία στις 4-5 Νοέμβρη προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κύρια αιτήματα το διπλασιασμό του νοσοκομειακού επιδόματος, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 4.11.2003 στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και στην περιφέρεια συγκεντρώσεις με τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ