Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σταθμός στην αγωνιστική πορεία του κλάδου

Δήλωση του Γιάννη Πάσουλα, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Eurokinissi

«Η απεργία των οικοδόμων, στις 26 Νοέμβρη, πρέπει να γίνει σταθμός στην αγωνιστική διαδρομή του κλάδου».

Αυτό επισημαίνει με δήλωσή του στο «Ρ» ο Γιάννης Πάσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

«Η απεργία, συνεχίζει, υπηρετεί την ανάγκη της μαζικής εργατικής αντιπαράθεσης με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, την πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας, την πολιτική που σκοτώνει τους συναδέλφους μας στους χώρους δουλιάς.

Υπηρετεί την ανάγκη διεκδίκησης ουσιαστικών αιτημάτων, που έχουν καθορίσει οι οικοδόμοι στις Γενικές Συνελεύσεις των Συνδικάτων τους.

Είναι συνέχεια των μεγάλων αγώνων για την Κοινωνική Ασφάλιση, είναι συνέχεια των αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων, των κινητοποιήσεων ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, στις επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, είναι συνέχεια του Ναυπλίου, της Θεσσαλονίκης, των καταλήψεων των υπουργείων, της ΔΕΗ.

Είναι - με δύο κουβέντες - συνέχεια του 6μηνου προγράμματος του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, είναι συνέχεια των πρόσφατων μαζικών, δυναμικών συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας.

Παίρνοντας αυτή την πείρα και στηριγμένοι στις αστείρευτες πηγές αγωνιστικότητας και μαχητικότητας του κλάδου, εκτιμώντας τη συνεχόμενη επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα δικαιώματα και κατακτήσεις, τόσο του κλάδου, όσο και γενικότερα της εργατικής τάξης, προχωράμε στην 24ωρη πανελλαδική πανοικοδομική απεργία στις 26 του Νοέμβρη.

Για την επιτυχία της απεργίας μας βρίσκεται στη μάχη το σύνολο των σωματείων της δύναμης της Ομοσπονδίας. Με μαχητικότητα, ευρηματικότητα, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, με συσκέψεις, περιοδείες στους τόπους δουλιάς, γενικές συνελεύσεις, οπτική και ακουστική προπαγάνδα, ερχόμαστε σε ουσιαστική επικοινωνία με χιλιάδες συναδέλφους Ελληνες και οικονομικούς μετανάστες.

Χιλιόστομη η απόφαση των οικοδόμων:

"Δεν πάει άλλο", έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

"Δε θα μας ανεβάσουν στο μαδέρι μέχρι τα γεράματα", "δε θα μας δώσουν σύνταξη βοήθημα". Θα αγωνιστούμε για αύξηση του μεροκάματου και της σύνταξης, για την υπεράσπιση της ζωής μας από τα κρεματόρια της εργοδοσίας!

"Δε θα μας στείλουν στα ιδιωτικά ιατρεία", "δε θα μας υποχρεώσουν να αφήσουμε τα παιδιά μας αγράμματα, με γνώσεις που θα υπηρετούν τα προγράμματα και τα συμφέροντα των εργοδοτών". Θα δώσουμε μάχη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Σ' αυτή τη βάση οι οικοδόμοι μπαίνουν στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με στόχο να πυροδοτήσει νέους αγώνες, ανεβασμένες σε μορφές και περιεχόμενο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας (2017-12-09 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τη μάχη για τη Σύμβαση (2007-04-19 00:00:00.0)
Κορύφωση της πάλης με αιχμή τη Σύμβαση (2007-02-08 00:00:00.0)
Αγωνιστική συνέχεια στις 9 Δεκέμβρη (2004-12-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ